Gânduri și speranță

Devoțional zilnic 1 noiembrie 2019

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

Oamenii de știință au reușit să cuantifice viteza luminii, viteza sunetului, viteza cu care Pământul se învârte în jurul Soarelui… Dar care este viteza unui gând? Aceștia au determinat faptul că un simplu gând are nevoie de 150 de milisecunde pentru a procesa informația și pentru a determina o acțiune ulterioară. În medie, un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de mii de gânduri, dar 70% – 80% dintre acestea sunt negative. Atunci, care sunt gândurile lui Dumnezeu cu privire la om? (Ieremia 29:11)

În timp ce gândurile omului tind să fie negative, gândurile lui Dumnezeu sunt pozitive și pline de speranță în dreptul copiilor Săi și al viitorului acestora. Noi, ca fiinţe omeneşti căzute, avem o perspectivă limitată asupra lumii, asupra realităţii și asupra lui Dumnezeu. 

La polul opus, Dumnezeu are o imagine completă asupra oricărui lucru. Deși, El ne cunoaște și de departe ne pătrunde gândul, în același timp gândurile noastre sunt uneori atât de diferite și de distanțate de ale Sale, precum sunt cerurile de pământ. Tocmai mi-a trecut un gând prin minte: să mă bazez pe Dumnezeu chiar și atunci când nu înțeleg gândurile Sale! Ele îmi vor aduce și viitor, și speranță! Tu… cum gândești?

Lucian Răcilă, director departament educaţie

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro