Gheața înclinată

Devoțional zilnice 21 iunie 2018

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

Vin momente în viaţă când ne afundăm în disperare şi ne descurajăm. Grijile lumii acesteia ne copleşesc, ba chiar ne înrobesc atât de tare, încât uităm cuvintele lui Dumnezeu de încurajare, îndemnul Său de a arunca asupra lui toate îngrijorările noastre, pentru că El însuşi îngrijeşte de noi.

Într-o marţi dimineaţă, mă pregăteam să merg la serviciu şi încă mă mai resimţeam după gripă. Grijile lumii mele s-au năpustit asupra mea cu forţa unui tsunami şi, de neputinţă, am izbucnit în lacrimi. Griji legate de acumularea de facturi, de familie, de presiunile de la locul de muncă, de responsabilitatea mare şi de surmenaj. Simţind că nu puteam să mai continui aşa, mi-am sprijinit capul de perete şi am strigat în gând la Tatăl meu ceresc.

Trebuia totuşi să mă îmbrac ca să plec. Îmi ţin ghetele în dulap, pe nişte rafturi prinse de perete, cu spaţii speciale pentru fiecare pereche. Am întins mâna ca să le iau pe cele negre. Cum le-am ridicat, o gheată maro de lângă ele s-a înclinat şi a căzut încet peste perechea de ghete din cealaltă parte.

Am tresărit şi am împins-o instinctiv înapoi, mirată că s-a mişcat din locul ei. Doar ăsta era rostul rafturilor: să ţină fiecare pereche la locul ei. Dar imediat ce am împins-o la loc, s-a lăsat iarăşi peste altă gheată.

Atunci mi-am dat seama! Dumnezeu, în compasiunea şi în dragostea Sa infinită, mă încuraja printr-o imagine vie să mă reazem pe El. El avea să fie mângâierea mea, forţa mea interioară, împlinitorul tuturor nevoilor mele. Am simţit un val de pace. M-am umplut de recunoştinţă şi L-am lăudat pe Dumnezeu.

Prietenele mele, noi îi slujim Celui Atotputernic, care, potrivit Psalmului 24, este „împăratul slavei”, „Domnul cel tare şi puternic”, „Domnul cel viteaz în lupte”, „Domnul oştirilor”. Dumnezeu este Păstorul nostru grijuliu şi iubitor, care ne cunoaşte toate nevoile şi care ne promite să ne împlinească toate nevoile după voia Sa cea bună şi plăcută.

Isus spune în Matei 6:26: „Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?”

Aşadar, prinde curaj şi ai credinţă în Dumnezeu. Sprijină-te pe El!

Cynthia Best-Goring

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro