GPS-ul lui Dumnezeu

Devoțional zilnic

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale şi EI îţi va netezi cărările. Proverbele 3:5,6

Încă de mic copil am învăţat că Dumnezeu are un plan. El a trasat harta vieţii mele, iar dacă eu îi urmez indicaţiile, mă va duce acolo unde doreşte să ajung.

Niciodată nu m-am îndoit că Dumnezeu nu ar avea un plan, dar ce se întâmplă dacă virez într-o direcţie greşită? Ce se întâmplă dacă refuz să-I ascult îndrumarea dintr-o intersecţie importantă? înseamnă că am desfiinţat pentru totdeauna planul lui Dumnezeu în legătură cu viaţa mea?

Acum câţiva ani mergeam cu o prietenă cu maşina, care avea sistem GPS la bord. Acest echipament ne spunea unde să virăm, dar noi am crezut că ştim un drum mai bun, aşa că i-am ignorat comenzile vocale. De fiecare dată, vocea spunea „reconfigurare traseu”, iar un moment mai târziu primeam noi instrucţiuni de urmat.

Nu a durat mult până ne-am pierdut total. În final, decizând să ascultăm de GPS, am ajuns la destinaţie, dar ne-a luat un timp aproape dublu decât dacă am fi urmat indicaţiile de la început.

Virajele greşite făcute în viaţă m-au lăsat cu senzaţia că am devenit prea greu de folosit de Dumnezeu. Fiecare viraj greşit m-a dus mai departe de El şi de tot ce avea pregătit pentru mine. Când am strigat la Dumnezeu, El a făcut ceva minunat pentru mine. A început să-mi reconfigureze traseul. Când mă gândesc înapoi la acel moment, observ că El îmi recalcula ruta în fiecare clipă, doar că eu nu eram dispusă să ascult de instrucţiunile Lui. Dumnezeu mi-a oferit din nou un scop, o direcţie şi o speranţă în viaţă.

Încă mai virez în direcţii greşite, dar Dumnezeu niciodată nu a eşuat în a-mi reconfigura ruta înapoi spre El. Îmi doresc să rămân sub călăuzirea Lui pentru toată viaţa, pentru că acesta este singurul loc unde pot avea parte de bucurie, speranţă, pace şi iubire pură şi necondiţionată. El rămâne loial pe vecie. El nu Se va opri niciodată din a ne reconfigura traseul. Trebuie doar să ne pornim GPS-ul spiritual și să-I urmăm indicaţiile.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru mila Ta nemărginită! Vreau să fac din dorinţa Ta destinaţia mea. Te rog să-mi recalculezi traiectoria mereu, până mă va conduce direct la Tine!


Andrea Michelle Wood

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit