Devoțional femei

Graţiere prezidenţială

Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare. (Proverbele 28:13)

Se povesteşte că într-o zi, preşedintele unei ţări evalua candidaţii la graţiere prezidenţială. Încercând să ia o decizie înţeleaptă, preşedintele s-a întâlnit cu fiecare aspirant. Tuturor le punea aceeaşi întrebare: „De ce eşti în închisoare?”

– Sunt aici pentru că am fost calomniat şi acuzat pe nedrept, a spus primul.

– M-au trimis la închisoare pentru că au spus că am furat, dar este o minciună, a argumentat al doilea.

Astfel au trecut ei succesiv şi toţi l-au asigurat că erau în închisoare pentru infracţiuni pe care nu le-au comis, că erau nevinovaţi. În cele din urmă, a ajuns şi la ultimul de pe listă. I s-a pus aceeaşi întrebare şi, cu toată sinceritatea, a răspuns:

– Sunt aici pentru că am omorât un om. El mi-a atacat familia, iar eu mi‑am pierdut controlul şi l-am omorât. Dar, ştiţi, domnule preşedinte, mi-am dat seama că ceea ce am făcut a fost rău şi m-am pocăit.

Preşedintele a rămas o clipă gânditor. Apoi s-a ridicat şi a spus:

– Îl graţiez pe acest om.

Ceilalţi prizonieri au fost surprinşi. Niciunul nu putea crede ceea ce auzea.

Unul dintre ei a întrebat:

– De ce-l eliberaţi dacă tocmai a spus că este un criminal?

Preşedintele a răspuns:

– Condamnarea este pentru cei care încearcă să-şi ascundă faptele, dar graţierea este pentru cei care îşi recunosc greşelile şi se pocăiesc.

Felul cum a procedat preşedintele urmează modelul stabilit de Dumnezeu pentru noi, cei care dorim să primim iertarea păcatelor. Domnul nu poate să-i ierte pe cei care, deşi se ştiu vinovaţi, continuă să nu-şi mărturisească păcatele. Realitatea care se impune în cazul tău şi al meu este că „toţi am păcătuit” (Romani 3:23), prin urmare, suntem cu toţii vinovaţi. Deci nu este recomandat să mergem la Dumnezeu şi să-I spunem: „Doamne, sunt nevinovat.” Dimpotrivă, este privilegiul nostru să urmăm exemplul lui David şi să admitem: „Am păcătuit împotriva Ta, dar mă pocăiesc” (vezi Psalmii 51). Când o vei face, Isus îţi va spune: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti” (Ioan 8 :11). Dumnezeu este gata să te ierte. Dar tu, te-ai hotărât să-ţi mărturiseşti păcatele?

#iertarealuiDumnezeu

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco