Greșeală de tipar

DEVOTIONAL EXPLO 11 martie 2018

Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Matei 7:9-11

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

Prin anii 1990, când am scris cartea, încă nepublicată, Secretele femeii pozitive (O privire proaspătă asupra femeilor din Biblie), undeva în mijlocul cărţii am scris o propoziţie care – din cauza dislexiei mele – a ieşit altceva decât ar fi trebuit. Am intenţionat să scriu: „Dumnezeu ne-a creat astfel încât noi să ÎI putem iubi.” Dar am scris: „Dumnezeu ne-a creat astfel încât El să ne poată iubi.”

Stând şi uitându-mă la ce scrisesem, Duhul Sfânt m-a convins că intr-adevăr Dumnezeu ne-a creat astfel încât să ne poată iubi. Dumnezeu este iubire. Iubirea are nevoie de un receptor. Aşa că Dumnezeu ne-a făcut ca să primim iubirea Sa.

Ce gând minunat! Conştientizarea faptului că Dumnezeu m-a făcut aşa încât El să mă poată iubi mi-a schimbat întreaga percepţie asupra vieţii şi a modului de a o trăi şi de a reacţiona la ce mi se întâmplă.

Gândeşte-te puţin: Dumnezeu ne-a creat aşa încât să ne poată iubi.

Când noi iubim, ca nişte fiinţe umane fragile şi instabile ce suntem, facem tot posibilul să ocrotim, să hrănim, să sprijinim pe cel pe care îl iubim.

Dar cu cât mai multe face iubirea lui Dumnezeu acţionând în favoarea noastră! Când nimeni nu îşi dă seama cine sau ce suntem, când nimeni nu ne apreciază, Dumnezeu este aici, răspândind iubirea Sa în jurul nostru şi niciodată, absolut niciodată, nu va dispărea.

Hristos însuşi ne-a făcut această promisiune când a articulat memorabilele cuvinte: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin” (Matei 28:20).

Dragă Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta! Îţi mulţumesc că Te preocupi de mine, de ceea ce sunt, de ceea ce fac. Îţi mulţumesc că eşti întotdeauna alături de Mine! Te rog, ajută-mă, să apreciez iubirea Ta şi să Îţi accept îndrumarea! Şi fie ca întotdeauna să le spun şi altora aceste lucruri şi despre iubirea Ta! Amin.

Darlenejoan McKibbin Rhine

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro