Gropi

Devoțional zilnice

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – Ieremia 29:11,13

Eram un bebeluş în ale credinţei şi parcă nu puteam să nu cad în capcana de a nu asculta de voia lui Dumnezeu. Ştiam ce spunea Biblia şi ce era drept şi ce se aştepta de la mine, dar greşelile şi păcatele mele îmi distrugeau umblarea cu Domnul până intr-acolo încât parcă erau legate de mine.

Nu reuşeam să-mi termin treaba sau cumpărăturile înainte de Sabat, iar sâmbătă după-amiaza umpleam maşina de spălat cu rufe. Nu puteam să refuz o ceaşcă de cafea şi mâneam fără să-mi pese un sendviş cu carne de porc. Uitam să mă rog şi-mi pierdeam cumpătul în relaţia cu soţul meu. Nu am returnat stiloul pe care l-am pus din greşeală în geantă când am fost la compania de asigurări. Am petrecut şase ore în faţa televizorului şi nu m-am trezit devreme pentru a-mi începe ziua cu Domnul. I-am spus lui Mary că mă voi ruga pentru ea şi nu am făcut-o. Am completat greşit în mod voit formularul pentru plata taxelor şi nu i-am vizitat la spital pe membrii bolnavi ai bisericii noastre. Şi lista continuă.

Întotdeauna făceam ceva greşit, ceva ce nu doream să fac şi mă simţeam vinovată după aceea. Deşi mă botezasem, aparţineam unei biserici pe care o frecventam cu credincioşie şi chiar avem diferite slujbe în biserică, mă simţeam vinovată.

Apoi, într-o zi, am trecut pe lângă un semn de circulaţie pe care scria „Grandview Bench, capitala gropilor”. Semnul avea aşezat cu grijă peste el un cauciuc rupt. Semnul acela mi-a schimbat perspectiva, deoarece exprima exact cum mă simţeam – precum capitala gropilor. Atunci am început să mă rog mai mult pentru asta. Domnul m-a încurajat să nu zăbovesc asupra greşelilor mele, ci mai degrabă să privesc în sus, spre Fiul Său, şi nu în jos, spre gropi. „Cere-Mi”, spune El, „putere pentru a fi în stare să schimbi gropile în teren plat, neted.”

Acum simt că ar trebui să pun un semn nou pe care să scrie „Creştin în construcţie”. Grandview a avut nevoie de un an pentru a repara acel drum; uneori însă s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru a ne repara pe noi.

Doamne, Te rog, schimbă această fiinţă umană epuizată şi mizerabilă după chipul Tău.

Vidella McClellan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit