Har, nu cupoane!

Devoțional zilnice 30 aprilie 2018

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat. – Tit 2:11

Pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii vecinice. – Tit 3:7

Magazinul meu favorit anunţa reduceri masive pentru weekend şi reclama m-a convins. Am trecut pe acolo duminică după-masă şi, cu toate că erau ultimele ore de reduceri, am găsit o pereche de pantofi de un model şi o culoare care mi se potriveau.

După ce am plătit pentru comorile mele, am observat pe bon anunţul că, dacă reveneam weekendul următor, puteam economisi şi mai mulţi bani. Şi am revenit. Insă nefiind atentă în ce zi urmau să fie aceste reduceri, am descoperit abia când am ajuns acolo că venisem cu o zi mai devreme.

A doua zi m-am întors şi am găsit mai multe chilipiruri.

De data aceasta, pe bon apărea o altă reducere semnificativă programată peste câteva zile. Mi-am spus: Este de ajuns. Gata cu cumpărăturile – cel puţin deocamdată!

În tot acest timp, purtasem cu mine în maşină cupoane pentru diferite articole. Numai unul sau două apucaseră să expire, în rest le-am folosit pe toate. De fiecare dată când fac o cumpărătură la acest magazin, primesc împreună cu bonul şi un cupon. Unele cupoane sunt pentru articole de acelaşi fel cu cele pe care le-am cumpărat deja. Altele sunt pentru articole de care nu am nevoie sau pe care nu le doresc. Deseori compar oferta lor cu oferta altor magazine.

Magazinul încearcă să mă prindă, aşa că trebuie să fiu atentă ce cumpăr! În plus, îmi sosesc în cutia poştală o sumedenie de materiale publicitare. Să cumpăr de la altă firmă şi să profit de aceste noi chilipiruri? Dacă socotesc însă preţul final şi eforturile necesare pentru schimbare, îmi dau seama de fapt că nu am economisit nimic. Am învăţat că trebuie să citesc textele cu litere mărunte şi excepţiile cu foarte mare atenţie.

O, cât de recunoscătoare sunt pentru harul lui Dumnezeu! El nu este valabil doar în anumite zile din săptămână sau în anumite intervale orare. Harul lui Dumnezeu nu expiră. Nu trebuie să-mi notez condiţiile pe care trebuie să le îndeplinesc pentru a beneficia de harul Său! Harul Său ne acoperă toate păcatele.

Barbara Huff

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro