Harul care înflorește

Cuvintele erau furioase, succinte și reci. Vorbeam cu dispreț cuvinte concepute să rănească, să expună, să judece, să condamne.

Și apoi ne ghemuim în spatele perdelelor întunecate, necăjiți de durerea pe care am provocat-o; de lipsa râsului în casă; de prieteniile care s-au blocat sau chiar s-au stricat. Nu putem vedea o cale de întoarcere, iar timpul trece obosit spre noapte.

Dar există lumină și căldură – și har – pentru noi. Biblia spune: „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.”(2 Corinteni 5:19). Ne împăcăm când reluăm conversația, întreruptă de durere: alegem să trecem dincolo de acest impas sec în tihna și râsul pe care le știam cândva. Datorită harului, opțiunile noastre prietenoase înfloresc precum deșerturile după ploaia din timpul nopții.

Minunile harului ni se întâmplă mai întâi nouă și apoi prin noi. Pentru că suntem îmbrățișați de Dumnezeu, învățăm limbajul care reconstruiește: „Îți cer iertare. Vreau să fim din nou prieteni. ”

Și undeva, Dumnezeu, care nu ia niciodată pauză și nu renunță, zâmbește în timp ce noi practicăm harul. Iubirea care ne mântuiește ne face buni.

Deci, rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 25  februarie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul  Harul care înflorește apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro