Hotărâre definitivă

Devoțional zilnic 9 aprilie 2020

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc dela tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; Rut 1:16

Cuvintele acestea reprezintă răspunsul definitiv al lui Rut la sugestia lui Naomi ca să urmeze exemplul lui Orpa şi să se întoarcă la poporul ei. Rut ia în mod definitiv hotărârea ei pentru Dumnezeul cel adevărat. Poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu. O declaraţie de iubire şi devoţiune mai sublimă nu poate fi găsită nicăieri în literatură.

Singura cunoştinţă a lui Rut despre Dumnezeul cel adevărat era ceea ce putuse ea să vadă reflectat în Naomi şi ceilalţi membri ai familiei lui Naomi. În felul acesta, Se descoperă pe Sine Dumnezeu oamenilor – printr-o demonstrare a puterii iubirii Lui care lucrează în viaţa păcătoşilor de rând.

Puterea transformatoare a iubirii divine este argumentul cel mai bun în favoarea adevărului. Fără aceasta, mărturisirea noastră nu este mai bună decât o aramă sunătoare sau chimval zângănitor (1 Corinteni 13,1).

Care este cea mai frumoasă declarație de iubire pe care ai făcut-o?

La ce ai renunțat când ai ales să fii explorator?

Te-ai gândit că ai putea să fii singura mărturie despre iubirea lui Dumnezeu pentru prietenii tăi?

Cât de hotărât ești să rămâi credincios angajamentului pe care l-ai făcut?

Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro