Hristos – marele anonim

Devoțional zilnic 5 iulie 2019

El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. Ioan 1:10

Marile companii depind de publicitate. O companie care nu este cunoscută nu poate exista. Puterea unei firme se măsoară după capacitatea acesteia de a se face cunoscută în lume. O parte însemnată a veniturilor sunt cheltuite pe reclamă şi pe promovarea produselor. Fără aceste servicii, compania riscă să dispară.

Dumnezeu nu depinde de publicitate. El a făcut toate lucrurile din lume, dar lumea refuză să-L cunoască şi să-L recunoască. Acest lucru nu Îl face pe Dumnezeu să dispară, ci, dimpotrivă, va conduce lumea la dispariţie. Dacă nu ajunge să Îl cunoască pe Dumnezeu, lumea făcută de El este sortită pieirii. Pentru a evita acest sfârşit dureros, Dumnezeu a ales să Se descopere. Nu El avea nevoie de reclamă pentru a supravieţui, ci beneficiarii Săi aveau nevoie să-L cunoască pentru a putea fi salvaţi şi a avea viaţă.

În copilăria şi tinereţea Sa, Hristos a fost un anonim. Nici fraţii Săi, nici surorile Sale – fiii şi fiicele lui Iosif, dulgherul – nu erau dispuşi să accepte povestea incredibilă a Măriei, mama lui Isus. Ea a fost silită să-şi poarte singură marea taină a evlaviei. Fiul ei era Mântuitorul lumii şi nimeni nu dorea să recunoască, sau nu putea să înţeleagă, marea sa bucurie şi povară.

Pentru cei interesaţi şi căutători zeloşi, Hristos nu a fost necunoscut sau greu de aflat. Dumnezeu i-a onorat întotdeauna pe cei care L-au căutat din toată inima. El S-a lăsat descoperit şi S-a făcut cunoscut lor. El le-a umplut viaţa cu bucurie şi speranţă.

Succesul la un pas de tine:

Cine caută găseşte. Alege mai întâi ce vrei să găseşti şi apoi caută şi vei găsi! Nu ai timp pentru toate lucrurile, aşa că umblă după cele fundamentale!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro