Devoțional zilnice

Iacov – la intrarea principală a cerului

Şi a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea. Geneza 28:12

Aceasta era cea mai amară şi cea mai neagră noapte de care avusese parte Iacov în ultima vreme. Dorindu-şi foarte mult binecuvântarea tatălui său, el s-a dedat la un şiretlic pus la cale de mama sa. Rezultatul a fost departe de aşteptări. Familia s-a divizat şi mai mult, iar resentimentele fratelui său înşelat erau gata să explodeze în orice moment. În aceste condiţii, scăparea era să plece pentru o vreme de acasă. Aceasta era prima noapte de peregrin şi Iacov era cumplit de singur şi descurajat.

Cum dormea rupt de oboseală cu capul pe o piatră, a fost surprins să descopere cât de aproape se afla chiar de intrarea principală a cerului. Iacov a visat o scară imensă, care pornea chiar din locul în care se afla el. Celălalt capăt se termina tocmai în cer. Era un vis prin care Dumnezeu îi transmitea un mesaj de speranţă.

Exact când Iacov se considera cel mai departe de ocrotirea şi călăuzirea divină, poarta cerului se afla foarte aproape de el. Îngerii lui Dumnezeu coborau şi urcau într-o forfotă continuă. Ei îi aduceau lui Iacov vestea cea bună a îndurării şi urcau pentru a ridica de la el povara vinovăţiei şi a descurajării.

Intrarea principală în cer se află totdeauna foarte aproape de locul descurajărilor şi pribegiei noastre. Cerul va continua să se reverse peste noi şi să ne înalţe până în slavă, asigurându-ne că nu am fost niciodată lăsaţi singuri şi ai nimănui.

Succesul la un pas de tine:

Cât de aproape crezi că este poarta cerului de inima ta? Când eşti într-un moment de descurajare, adu-ţi aminte că şi alţii au trecut pe acolo. Scara lui Iacov este încă operativă. Priveşte şi crede!