Iartă-mă!

Devoțional zilnic

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

Unul dintre cele mai grele momente din copilăria mea era atunci când, după o ceartă cu frații mei sau după o „boroboață” făcută, eram pus în fața faptului împlinit și mama spunea: – Cere-ți iertare! Momentul era copleșitor, era extrem de greu… Simțeam că e înjositor, că e rănit orgoliul meu, însă mai târziu, după ani și ani am înțeles importanța acestor grandioase cuvinte. Dacă și ție îți este greu să spui aceste cuvinte să știi că ei am găsit soluția.

1. Poți să nu spui niciodată „iartă-mă”, dar asta înseamnă ca tu să nu greșești niciodată, tu să fii un sfânt, să fii perfect! Te asigur că nu ai să reușești!

2. Eu am reușit să trec peste orgoliu și înainte de a spune aceste cuvinte am învățat să simt…să îmi pară rău…să regret.

Domnul să păzească inima ta!

Sebi Naciu, Instructor Exploratori Frata, Cluj

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit