Identitate

Devoțional zilnic

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Era prima zi de școală și mama cu mine de mână aștepta pe holul școlii. Cineva se apropie, se prezintă ca fiind învățătorul și o întreabă pe mama:

„E fetiță sau băiat?” 

„E băiat” răspunse mama iute, „o să-l tund mai scurt dacă trebuie!”

„Cum te cheamă?” întrebă învățătorul uitându-se în ochii mei.

„Ionuț” am răspuns eu sigur, deși îmi sunau în gând toate poreclele mele. Nu știu ce porecla ai avut sau ai tu dar eu am avut mai multe, astfel încât la un moment dat nu mai eram sigur care-mi este numele. Credeam că numele mi-a fost prima poreclă.

„Și ce vrei să te faci când vei fi mare?” continuă învățătorul. 

„Păi…” și n-am știut ce să zic. „Oare de ce trebuie să faci ceva în viață”, mă întrebam. „Și ce ar trebui să fac?”

Am învățat că orice persoană este identificată prin cel putin trei lucruri: gen, nume și ce face adică meserie și caracter. Genul și numele le primim la naștere. Meseria și caracterul le alegem. Isus și-a acceptat identitea ca Fiul al lui Dumnezeu, și-a acceptat numele, și a ales chemarea de a fi Mântuitorul lumii. Ce chemare are Dumenzeu pentru tine? Dumnezeu îi spune lui Ieremia, un tânăr, „te-am pus deoparte din pântecele mamei tale ca să fii prooroc” Ier 1:5. Pe mine pentru ce m-ai pus deoparte Doamne?

Croitoru Ionuț pastor, Transilvania de. Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit