Îmbrăcăminte potrivită

Devoțional zilnic

Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam și nevestei lui haine de piele, și i-a îmbrăcat cu ele. – Geneza 3:21

Când Dumnezeu i-a creat pe primii noștri părinți, El le-a îmbrăcat trupurile într-un veșmânt de slava, dar ei l au pierdut in păcat. O consecință imediata a neascultării lui Adam și a Evei a fost îndepărtarea acestui veșmânt de slava, Creatorul asigurându-le din nou îmbrăcăminte adecvată climatului unei lumi de păcat.

Ne-a fost data o lumina și planul lui Dumnezeu a fost ca stilul cumpătat și vestimentația noastră sa atragă atenția minții celorlalți în vederea pregătirii pentru ceva mai bun.

Noi suntem și trebuie sa fim deosebiți, sa fim deosebiți de lume și in ceea ce privește îmbrăcămintea. Ea are un impact asupra tuturor aspectelor vieții- fizic, mintal, social și nu in ultimul rând spiritual.

John Wesley, renumitul reformator, a ținut o predica in care a prezentat cele șase principii biblice susținând îmbrăcămintea modesta, și au rezistat testului-timp.

Fiți o lumina și in acest sens pentru cei din jurul vostru!


Lavinia Poenaru, Conducator de Club – Conferinta Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit