Împlinește-ți visul!

Devoțional zilnic

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi” zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

Recent am descoperit povestea uimitoare de viaţă a lui Gladys Aylward, o misionară britanică în China. încă din copilărie, Gladys a visat să devină misionară în China. Dar a întâmpinat multe obstacole, care făceau ca visul ei să pară aproape imposibil de îndeplinit. Cei de la şcoala misionară la care mergea au concluzionat că notele ei mici aveau să o împiedice să devină misionară. Dezamăgită, Gladys se întreba de ce nu intervenea Dumnezeu. Ei bine, El a intervenit, oferindu-i un loc de muncă în casa unei familii de misionari pensionari. Dar visul ei de a merge în China părea tot mai puternic, însă la fel şi piedicile. Cel mai ieftin bilet de tren către China era aproape cât un salariu pe un an, şi ea nu cunoştea pe nimeni în China. Într-o zi, fiind la biserică, a aflat că doamna Larson, o misionară din China cu multă experienţă, avea nevoie de cineva care să meargă cu ea. După ce s-a rugat pentru biletul ei de tren, Gladys a pornit în cele din urmă spre China cu foarte puţini bani şi cu hrană cât să îi ajungă pentru călătoria de două săptămâni până acolo. Dar i-a luat două luni ca să ajungă până la doamna Larson, timp în care Gladys a pierdut toţi banii, tot ce avea şi aproape că şi-a pierdut şi viaţa.

Dar, în toate acestea, Dumnezeu a fost bun cu Gladys. Visul ei s-a împlinit. În China, Dumnezeu a făcut multe minuni prin ea. Mii de suflete L-au cunoscut pe Isus şi dragostea Sa. Dumnezeu a pus un vis în inima ei. De fiecare dată când păşea înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, El Se îngrijea de toate nevoile ei.

Ascultând povestea de viaţă a lui Gladys, mi-am amintit de povestea mea. Fiind doar o copilă, Dumnezeu a pus şi în inima mea un vis. La paisprezece ani, mi-a reconfirmat visul când am citit cartea Divina vindecare. Visul meu era să duc vindecarea lui Isus în lumea întreagă. Visam să studiez în străinătate şi apoi să călătoresc în întreaga lume pentru a-I sluji Lui. La fel ca Gladys, nu îmi permiteam să învăţ în străinătate. Aşa că am muncit din greu aproape un an pentru a-mi putea cumpăra un bilet. Dumnezeu mi-a oferit viză, locul de muncă de care aveam nevoie şi chiar şi viză de rezidenţă permanentă, fără niciun cost. Tot El mi-a oferit şi o bursă pentru programele de studii de masterat şi doctorat. În cele din urmă, El mi-a îndeplinit visul. Astăzi călătoresc în întreaga lume, ducând lucrarea de vindecare a lui Isus în multe locuri.

Ce vis a pus Dumnezeu în inima ta? El, care ţi-a dat visul de a-I sluji Lui, poate să îl şi ducă la îndeplinire. În ciuda obstacolelor, păşeşte înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, şi împlineşte-ţi visul!


Katia Garcia Reinert

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit