Important e să crești

Devoțional zilnice 26 ianuarie 2019

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

 
Se spune că Thomas Edison, inventatorul de al cărui nume se leagă 1093 de brevete de invenții printre care și becul, și-a vândut dreptul asupra majorității invențiilor unor firme mari, având nevoie de bani pentru a-și ține atelierul deschis. În timp, aceste firme au făcut mult mai mulți bani cu brevetele cumpărate decât inventatorul. Întrebat ce părere are despre acest lucru, el a răspuns că nu este deranjat atâta timp cât el are fonduri pentru a inventa alte lucruri înaintea altora.

Mai mult decât orice altceva, Edison își dorea să fie inventatorul numărul unu, fără concurență în cantitate și calitate. Astfel Edison a ajuns să fie cunoscut atât pentru efortul depus în lucrul său, cât și plăcerea pe care o avea de a lucra în atelierul său. 

Visul său a fost realizat mai ales atunci când a pus bazele fabricii Menlo Park, o fabrică care se ocupa doar de inventarea lucrurilor noi.

Istoria ne spune că au existat inventatori mai bogați decât Edison, dar nici unul mai entuziasmat de muncă și plin de succes. Aproape că puteai spune că el, nu lucra pentru binele altora, ci pentru binele său.

Te invit ca tot ce faci, să faci pentru creșterea ta, și mai ales pentru desăvârșirea caracterului tău.
 

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro