Devoțional zilnice

Important este să te ridici

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

 
Când Jim Stovall a aflat că își va pierde progresiv vederea a fost devastat. Avea doar 17 ani. Totuși Jim nu s-a resemnat. Terminând liceul, s-a înscris la facultate. Mai mult decât orice altceva își dorea să lucreze pentru sine. Dorea să își modeleze singur viața și cariera. 

Ziua în care însă și-a pierdut total vederea, a fost însă groaznică pentru el. Simțea că nu poate merge mai departe. În cartea sa, “You Don’t Have to Be Blind to See” (Nu trebuie să fii orb pentru a vedea), el spune: “Nu doream nimic altceva decât să mă așez în fotoliul meu preferat din sufragerie, și să ascult muzică”. Însă tot atunci s-a ancorat și mai puternic în credința lui, și atunci, spune el: “Dumnezeu mi-a deschis ochii inimii spre o nouă idee… televiziunea”.

A fondat Narrative Television Network (Rețeaua de Televiziune Narativă), pentru a-i ajuta pe nevăzători să înțeleagă mai bine ce se întâmplă. NTN adaugă o coloană sonoră mai descriptivă pentru ca cei nevăzători să “vadă” emisiunea. 

Jim a înțeles că încercările vieții nu au scopul de a ne dărâma, ci de a ne ajuta să înțelegem că avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pentru a merge mai departe. Încrede-te și tu în Dumnezeu la fiecare pas.
 

Benjamin Stan