Imposibil de iubit

Devoțional zilnic

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

Miliarde de oameni s-au perindat pe acest pământ de-a lungul istoriei, fiecare cu neajunsurile și problemele lui, cu năzuințele și aspirațiile lui, cu goana după mai mult și mai bine. Omenirea și cerul au fost definitiv legate între ele prin Persoana scumpă a Domnului Isus. O singură mână a mângâiat pe cei ce n-au primit niciodată o atingere blândă. O singură privire a ocrotit pe cei de la care toți își întorceau privirea. Orice lacrimă sau suspin, orice neputință sau dezamăgire sunt cunoscute de Cel care Și-a asumat cel mai greu rol din istorie: acela de a-l mântui pe om. Nu este nimeni în cer sau pe pământ care să poată iubi mai mult decât El. 

Gândește-te la cineva imposibil de iubit. Poate Irod, poate Hitler sau poate altcineva… În inima Omului Isus Hristos a fost și este loc pentru oricine acceptă această iubire. Nu este nimeni în cer sau pe pământ care să poată fi în același timp și în cer și pe pământ în afară de Isus Hristos. Acceptă-l ca Mântuitor și cerul poate fi al tău încă de astăzi!

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit