Împotriva curentului

Credința mea nu este decât un castel cu nisip tremurând pe plaja timpului.

Mulți dintre noi ar putea scrie acea propoziție, sau cel puțin o pot șopti. Suntem acoperiți până peste cap de greșelile noastre – de cuvintele înfierbântate pe care le-am rostit; lucrurile consumate; faptele prostești care ne-au afectat sănătatea sau au rănit pe cei pe care îi iubim.

În zilele bune, ne amintim de har și, timp de câteva ore, valul se retrage. Dar apoi un val de vinovăție în creștere șterge micile turnuri ale credinței de pe plaja noastră. Nu va schimba nimic acest flux și reflux?

Spuneți cu voce tare harul pe care îl cunoașteți. Repetați cuiva lucrurile bune pe care Dumnezeu le-a făcut pentru voi – împăcările făcute; obiceiurile care s-au schimbat în bine; bunătatea pe care ai practicat-o până ce grija pentru alții pare a doua natură. Prin har, viața ta este diferită. Și fiecare deosebire pe care o veți exprima va fi o cărămidă împotriva curentului.

Credința crește în urma auzirii, chiar și atunci când te asculți pe tine însuți. ”Cuvântul este aproape de tine: în gura ta şi în inima ta.” Și cuvântul acesta este cuvântul credinței, pe care-l propovăduim noi. (Rom 10: 8).

Credința ta este construită pe stâncă și Isus nu dă greș niciodată.

Deci, rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 13 august 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Împotriva curentului apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro