În continuă dezvoltare

Devoțional zilnic 17 aprilie 2020

Tânărul Samuel creștea mereu, și era plăcut Domnului și oamenilor. 1 Samuel 2:26

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă a crește? Dar a crește mereu? Ei bine, “a crește” poate avea destule sensuri: a crește nivelul la noul joc, pe care îl joacă toți copiii(a căpăta experiență), a crește numărul de urmăritori de pe Instagram(a mări) și multe alte exemple, toate făcând trimitere la DEZVOLTARE.

În traducerea din engleză a Bibliei întâlnim următoarea expresie : ” Samuel continua să crească și în statură și pe placul lui Dumnezeu”. Este interesant că, este scris explicit: Samuel, fiind tânăr, creștea în statură (se dezvolta fizic) și deoarece de mic a fost dat pentru a sluji Domnului, ritmul lui de dezvoltare spirituală era unul accelerat.

“Cu toate că și-a petrecut anii în serviciul Sanctuarului, consacrat lui Dumnezeu, tânărul Samuel nu a fost cruțat de influențe rele și nici de exemple păcătoase. Fiii lui Eli nu se temeau de Dumnezeu și nici nu-l onorau pe tatăl lor; dar Samuel nici nu le căuta tovărășia și nici nu se lua după căile lor rele. Străduința sa continuă era să devină ceea ce Dumnezeu dorea ca el să fie. Orice tânăr are privilegiul acesta. Lui Dumnezeu Îi place foarte mult când copiii, oricât de mici, se consacră în slujba Lui.” {PP 573.1}

Care credeți voi că este cea mai bună modalitate de a te dezvolta din punct de vedere spiritual? Da! Studiul Scripturii. Exemplul lui Samuel ilustrează clar semnificația sabiei de pe sigla exploratorului.

V-ați întrebat vreodată care este semnificația ordinii legilor exploratorului, mai bine spus de ce “Să studiez și să mă rog zilnic” este prima lege? Deoarece de aici izvorăsc celelalte. Dacă Samuel nu ar fi știut nimic din Biblie, cum ar fi putut el să își îndeplinească conștiincios datoria și să fie plăcut în ochii lui Dumnezeu? Nu ar fi putut. Cu alte cuvinte, Samuel era un tânăr explorator, care făcea mai mult decât să cunoască legile exploratorului, le trăia efectiv.

Vă îndemn să urmați exemplul lui Samuel și să studiați Biblia neîncetat, pentru a vă dezvolta din toate punctele de vedere și pentru a crește la fel cum Samuel creștea: “mereu”.

Rupa Isac, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro