În vârful Legii

Devoțional zilnic 29 septembrie 2019

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

În încercarea Sa, de a-i ține pe oameni aproape, Dumnezeu a dat un set de reguli, cunoscute ca „Cele zece porunci”. În prima dintre ele, El cere să nu avem alți dumnezei afară de El, iar acum, punând față în față prima poruncă cu textul de azi, nu pot să nu te întreb: cum poți avea alți dumnezei, dacă este unul singr? Ce L-a determinat pe Dumnezeu să înceapă cele zece porunci în felul acesta?

Viața fiecăruia dintre noi, este ca o piramidă, ca un piedestal, iar în vârf, este un loc unic și special, pentru cea mai importantă ființă din viața ta. În mod normal, acea secțiune a vieții noastre se numește Dumnezeu. Dar oamenii, au început să pună acolo ființe care nu există: Baal, Dagon, Hermes, s.a., sau persoane cunoscute, dragi, dar care capătă o importanță supremă pentru viața lor: părinți, prieteni, vedete, etc. Din nefericire, alți oameni plasează în acel loc special, și obiecte fără viață: telefonul, filme, mâncare… Dacă astăzi, construcția vieții tale ar fi vizibilă pentru toți, ce s-ar vedea? Este Dumnezeu acolo unde ar trebui să fie în viața ta, sau împarte locul acela cu o mulțime de alți dumnezei ce concurează cu El în viața ta? La finalul timpului, tot ce va conta va fi întrebarea simplă: Cine a fost Dumnezeu pentru viața ta? Dar Isus Hristos?

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro