Începe cu Isus

Devoțional zilnic 17 martie 2020

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Cineva spunea odată: „Cel mai bun lucru pe care îl poate face un tată pentru copiii lui este să o iubească pe mama lor.” Sigur, revărsarea acelei afecţiuni va crea o atmosferă preţioasă acasă pentru copii, însă zicala subliniază mai mult stabilirea priorităţilor. Un tată care alege să manifeste atenţie şi grijă faţă de mireasa lui, în loc să vadă un meci de fotbal sau să meargă la pescuit, şi-a construit o viaţă foarte bine ordonată.

Un adevăr şi mai mare este că misiunea de cea mai mare importanţă pentru un părinte este să fie ancorat, înrădăcinat în Isus. Cum altcumva vom putea noi să îi învăţăm pe copii că Dumnezeu este dragoste? Fiecare decizie, activitate, obiectiv sau succes va decurge din caracterul sănătos al drumului alături de Dumnezeu.

Toate sfaturile din Noul Testament dedicate părinţilor evlavioşi au o nuanţă de transferabilitate: noi suntem după voia lui Dumnezeu; suntem conducători în casele noastre; iubirea şi înţelepciunea lui Hristos se transmit mai departe, prin copiii noştri. Deciziile luate cu privire la valorile de familie, disciplină, divertisment, închinare, reguli vor fi binecuvântate şi călăuzite atunci când ne îndreptăm spre Calvar.

Nu trebuie să ne temem că timpul nostru devoţional cu Hristos ne va lua din energia necesară pentru alte lucruri în casă. Isus petrecea uneori toată noaptea în rugăciune, apoi Se întorcea la treburile gălăgioase ale vieţii de zi cu zi şi la misiunea de a-Şi educa cei doisprezece apostoli mai grei de cap, ca un părinte.

În cartea Creştinism pur şi simplu, C.S. Lewis a încorporat un excepţional eseu în care vorbeşte despre viaţa liniştită, aşezată şi dinamica oamenilor care sunt înrădăcinaţi confortabil în identitatea lor de creştin. „Propriile lor feţe sunt diferite de ale noastre; mai puternice, mai tăcute, mai fericite, mai radiante. (…) De obicei pare că au mult timp: te întrebi de unde vine.” Păi, timpul vine dintr-o viaţă ordonată care îl pune pe Isus pe primul loc. „Şi toate celelalte voi le veţi avea. Alelu, Aleluia!”

Tată, Te rog să ne faci să înţelegem importanţa cufundării vieţii noastre în Tine! Ajută-ne să lăsăm deoparte îngrijorările zilnice când venim în prezenţa Ta, ştiind că ne vei satisface toate nevoile! Umple-ne cu pacea Ta, o pace pe care restul lumii o va observa şi despre care va întreba de unde vine.

David B. Smith

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro