Încrede-te în El

Devoțional zilnice 13 ianuarie 2019

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

 
Într-o zi, un tânăr pe nume David, pășea pe câmpul de luptă, având în mână o praștie și 5 pietricele. Înțelepciunea lumii spunea că ar trebui să fie înarmat: coif, sabie, suliță, platoșă. Totuși a biruit.

Într-o altă zi, un popor dorește sa cucerească o cetate într-un mod straniu: dându-i ocol timp de 7 zile. Înțelepciunea lumii spunea că trebuie să pornească un război armat. Totuși au fost cuceritori.

Altă dată, un om pe nume Noe s-a apucat să construiască o corabie pe uscat, spunând că va veni potopul. Înțelepciunea oamenilor spunea că nu este posibil, căci nu plouase niciodată. Totuși corabia a plutit.

Ce au în comun toate aceste întâmplări? 

Uneori, a te încrede în Dumnezeu sau în Cuvântul Său presupune să dai înțelepciunea lumii la o parte, iar aceasta poate părea ridicol, ilogic, nerațional . 

Toți aceștia s-au încrezut în Dumnezeu și în Cuvântul Său mai mult decât în înțelepciunea lor sau a contemporanilor lor, chiar cu riscul de a fi priviți ca ciudați.

Rezultatul: toți au avut succes, și credința le-a fost răsplătită.

Te provoc ca de azi înainte sa te încrezi în Domnul din toată inima ta, orice ar spune înțelepciunea ta sau a celorlalți, și cărarea ta va fi netezită!
 

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro