Devoțional zilnice

Încrede-te în El

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

 
Într-o zi, un tânăr pe nume David, pășea pe câmpul de luptă, având în mână o praștie și 5 pietricele. Înțelepciunea lumii spunea că ar trebui să fie înarmat: coif, sabie, suliță, platoșă. Totuși a biruit.

Într-o altă zi, un popor dorește sa cucerească o cetate într-un mod straniu: dându-i ocol timp de 7 zile. Înțelepciunea lumii spunea că trebuie să pornească un război armat. Totuși au fost cuceritori.

Altă dată, un om pe nume Noe s-a apucat să construiască o corabie pe uscat, spunând că va veni potopul. Înțelepciunea oamenilor spunea că nu este posibil, căci nu plouase niciodată. Totuși corabia a plutit.

Ce au în comun toate aceste întâmplări? 

Uneori, a te încrede în Dumnezeu sau în Cuvântul Său presupune să dai înțelepciunea lumii la o parte, iar aceasta poate părea ridicol, ilogic, nerațional . 

Toți aceștia s-au încrezut în Dumnezeu și în Cuvântul Său mai mult decât în înțelepciunea lor sau a contemporanilor lor, chiar cu riscul de a fi priviți ca ciudați.

Rezultatul: toți au avut succes, și credința le-a fost răsplătită.

Te provoc ca de azi înainte sa te încrezi în Domnul din toată inima ta, orice ar spune înțelepciunea ta sau a celorlalți, și cărarea ta va fi netezită!
 

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1