Încredere sau credință?

Devoțional zilnic 1 februarie 2020

Prin credință și Sara, cu toată vîrsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioșia Celui ce-i făgăduise. – Evrei 11:11Se spune că, odată, un om călătorea pe un drum de țară, împreună cu soția sa. Obosiți de atâta mers si văzând ca îi prinde noaptea pe drum, cei doi calatori au vrut sa tragă la un han. Dar hangiul, om rău, a refuzat să-i primească, spunându-le că nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a aratat nemulțumită

– Ei, lasă, femeie – a încercat să o liniștească omul – lasă, că știe Dumnezeu ce e mai bine!

– Măi, omule – zise atunci femeia sa – da’ ce poate fi bine când – uite! – nu avem unde sta peste noapte ?!

În sfârșit, au plecat mai departe și, spre bucuria lor, au intâlnit un țăran, om sărac, dar bun la suflet.

Văzând că i-a prins noaptea pe drum, țăranul i-a primit cu drag in căsuța lui.

Dar a doua zi dimineața, când au vrut să plece mai departe, țăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte, hanul fusese atacat de hoți, care îi jefuiseră pe toți călătorii.

– Vezi, i-a mai spus omul femeii, trebuie să avem încredere in felul în care Dumnezeu le rânduiește pe toate. Ții minte ce ți-am spus aseară ? „Lasă, știe Dumnezeu ce e mai bine.”

La fel ca şi în povestirea aceasta, şi în Biblie Sara are parte de acelaşi tratament ca şi omul şi soţia sa din povestirea de mai sus. În ciuda vârstei ei înaintate pentru a mai avea copii, Dumnezeu i-a îndeplinit dorinţa. Cu toţii ne întrebăm de ce, oare, Sarei nu i-a fost dat un copil cand era mai tânără? Dar Dumnezeu ştie cel mai bine cum să ne dea fiecare lucru la momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai târziu. Chiar dacă câteodată ni se pare că Dumnezeu nu ne-ar asculta rugăciunile sau că nu ne-ar răspunde la ele, există un motiv întemeiat pentru care aceste lucruri încă nu s-au întâmplat.

Încredere sau credinţă? În relaţia noastră cu Dumnezeu, amandouă sunt extraordinar şi la fel de necesare. Trebuie să avem încredere în El ca în cel mai bun prieten şi credinţă pentru că este Creatorul nostru!

Un teolog contemporan spunea “Ai încredere în Dumnezeu. El nu pierde nici o bătălie.” Haideţi să urmăm acest sfat şi să ne bazăm mereu pe Cel mai bun Prieten al nostru care ne va ajuta să câştigăm toate “bătăliile” folositoare din viaţă!
Daria Duță, Ghid Asistent – Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro