Îndurările fără număr ale lui Dumnezeu

Devoțional zilnic 20 martie 2019

Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu și cine este Cel ce-ți zice: «Dă-mi să beau», tu singură ai fi cerut să bei, și El ți-ar fi dat apă vie.” (Ioan 4:10)

Darurile lui Dumnezeu sunt pretutindeni și ele ajung la noi prin meritele Domnului Isus, pe care El L-a dat lumii. Apostolul Pavel izbucnește într-o exclamație de mulțumire, spunând: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare!” Dar Dumnezeu ne-a dat împreună cu Hristos toate lucrurile. Mugurele care se desface, florile care înfloresc, atât de variate și frumoase, plăcute pentru simțuri, constituie lucrarea Meșterului Artist ca expresie a iubirii Sale față de noi. Domnul a avut mare grijă ca totul să fie plăcut și reconfortant pentru noi, însă a făcut un efort cu mult mai mare ca să ne dea un dar prin care noi să ne putem desăvârși un caracter creștin, după modelul celui al lui Hristos.

Prin florile de pe câmp, Dumnezeu ne atrage atenția la frumusețea caracterului Domnului Hristos… Dumnezeu iubește frumosul. El dorește ca noi să apreciem frumoasele flori de pe câmp și să învățăm de la ele lecția încrederii în El. Ele trebuie să fie învățătorii noștri… Domnul poartă de grijă florilor de pe câmp și le îmbracă cu frumusețe, dar ne transmite că noi, oamenii, suntem cu mult mai de preț în ochii Lui decât aceste flori cărora le poartă de grijă. (…)

Să presupunem că Tatăl nostru binevoitor S-a săturat de nerecunoștința noastră și timp de câteva săptămâni ar reține binecuvântările Lui fără număr de la noi. Să presupunem că El S-ar descuraja văzând comorile Sale folosite în mod egoist și neauzind niciun cuvânt de laudă și mulțumire pentru îndurările Sale nemeritate, și ar face ca soarele să nu mai strălucească, roua să nu mai cadă și pământul să nu-și mai aducă roadele. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla. Ce spaimă ar cuprinde lumea! Ce strigăte s-ar auzi atunci după hrană și după îmbrăcăminte!

Dumnezeu ne-a dat nu numai binecuvântări care acoperă nevoile noastre vremelnice, ci S-a îngrijit și de binele nostru veșnic: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” O, dacă am fi cunoscut darul lui Dumnezeu, dacă am fi știut ce înseamnă darul lui Dumnezeu pentru noi, l-am fi căutat cu seriozitate și perseverență neșovăielnică! – Signs of the Times, 19 iunie 1893

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro