Adventist.ro

Informații referitoare la coronavirus și bisericile adventiste

După cum e posibil să fi auzit, coronavirusul a pătruns și în Italia, făcând deja primele victime.

Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că șansele ca în România să nu fie înregistrate cazuri de infecții cu coronavirus în perioada urmatoare sunt „foarte slabe”.

Guvernul italian a luat măsuri de precauție și a intervenit în urma răspândirii epidemiei.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Italia a luat și ea măsuri de precauție și a transmis următorul comunicat, preluat de Diviziunea Intereuropeană și pe care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România dorește să-l pună la dispoziția credincioșilor:

Dragi frați și surori,

În primul rând, dorim să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că trăim într-o țară interesată de bunăstarea și sănătatea populației și îndemnăm toți credincioșii să respecte directivele autorităților locale și regionale. Să ne rugăm pentru familiile în care există persoane infectate și să ne amintim să fim lumină chiar și în zile ca acestea, marcate de teamă și confuzie.

Informații pentru bisericile din regiunile afectate

Regiunile italiene cu privire la care au fost date directive oficiale sunt: Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Lombardia, Piemonte și Veneto.

Ordonanța publicată pentru întregul teritoriu al acestor regiuni dispune: „închiderea tuturor grădinițelor și școlilor de la toate nivelurile și suspendarea activității didactice a universităților (cursuri, examene, ceremonii de absolvire), a evenimentelor și a oricăror reuniuni în locuri publice sau private, a excursiilor cu caracter educațional și a concursurilor culturale, recreative, sportive, religioase sau de altă natură, ca și închiderea discotecilor și cluburilor.

În consecință, le cerem pastorilor din aceste regiuni să suspende toate activitățile bisericii (serviciile de închinare din Sabat, întâlnirile din timpul săptămânii, ale cluburilor de exploratori și altele) până la primirea altor instrucțiuni cu privire la regiunile respective.

Le cerem pastorilor locali să informeze membrii cu privire la posibilitatea de a urmări serviciile de închinare din Sabat cu ajutorul serviciilor de streaming audio sau video: unele comunități italiene transmit serviciile de închinare și Școala de Sabat cu posibilitatea de a interveni telefonic.

Puteți urmări Școala de Sabat în direct prin intermediul RVS (Radio Voce della Speranza) și a Hope Channel Italia.

Școala de Sabat (audio):

Accesând pagina: https://radiovocedellasperanza.it/streaming/

sau prin intermediul aplicației gratuite RVS Italia.

Școala de Sabat (video):

Vizitați https://hopechannel.it/diretta-firenze/

sau prin intermediul aplicației gratuite, pentru a urmări programul bisericii adventiste de limba italiană din Florența.

Pe site-ul Hope Channel Italia, la https://hopechannel.it/diretta/ puteți găsi alte comunități decât Florența, care transmit în direct serviciile de închinare de sâmbătă dimineața.

Vă vom informa cu privire la informațiile suplimentare de care vom dispune.

Ne rugăm ca Dumnezeu să Își protejeze copiii și ca totul să revină la normal cât mai curând posibil.

În cazul în care se va confirma vreun caz de coronavirus pe teritoriul României, vom reveni cu informații.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.