Infractorii sunt proști

Devoțional zilnic

Păcătuiţi împotriva Domnului şi să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge. – Numeri 32:23

Eu am o teorie cu privire la infractori. Probabil că nu este nouă şi nici revoluţionară, dar teoria mea este că majoritatea infractorilor sunt proşti. Şi majoritatea dintre ei sunt prinşi, adesea din cauză că au făcut ceva prostesc. Există chiar şi site-uri unde găseşti liste cu infractorii proşti. Poate că cei care nu sunt prinşi sunt puţin mai deştepţi, dar afirmaţia „să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge” (Numeri 32:23) este adevărată.

Poate va fi nevoie de mai mult timp ca păcatul să fie descoperit. Exploratorii fundului de ocean au descoperit dovezi printre rămăşiţele Titanicului care demonstrează că unul dintre cuplurile de la bord nu era căsătorit – fiecare dintre cei doi era căsătorit cu altcineva. Femeia a supravieţuit, dar bărbatul, nu. Mă întreb oare ce s-a întâmplat cu ea când s-a întors la New York. Şi sunt sigură că fraţii lui Iosif erau convinşi că faptele lor păcătoase faţă de fratele lor nu aveau să fie descoperite niciodată. Dar anii au trecut, şi nelegiuirea lor a ieşit la lumină la mii de kilometri depărtare.

Cu siguranţă că Moise nu credea că va fi prins când l-a ucis pe acel egiptean, dar el a fost văzut şi a trebuit să fugă pentru a-şi scăpa viaţa. Mai aproape de timpul nostru, un bărbat dintr-un oraş vecin a instalat o cameră video intr-un vestiar pentru familii de lângă o piscină – desigur, cu gând necurat – şi, din greşeală, şi-a făcut singur o poză. De îndată a fost arestat. Am auzit despre o femeie care şi-a găsit casa răvăşită. Dar poliţia nu a trebuit să caute mult răufăcătorii pentru a-i aresta, deoarece aceştia adormiseră în garaj. Şi mai este povestea despre bărbatul care a vrut să jefuiască un magazin de arme doar cu o bâtă de baseball. E greu de imaginat că acesta nu se aşteptase ca vreunul dintre cei aflaţi acolo să aibă o armă, aşa că a fost arestat. Infractorii sunt proşti.

Ai observat cât de des este arestat un răufăcător din cauza călcării legilor de circulaţie? Eu cred că, dacă aş face o infracţiune, după aceea aş conduce mai cu atenţie. Dar infractorii sunt proşti.

Apoi îmi vine în minte un alt verset: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Cu alte cuvinte, noi suntem călcători ai legii – infractori, am putea spune. Şi dacă nu suntem prinşi imediat, cu siguranţă că totul se va afla la judecată. Dar ce avantaj au creştinii! Noi avem un înlocuitor, un Mijlocitor, care ne ia apărarea, şi nu încearcă să ne prindă. „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Corinteni 5:21). În consecinţă, dacă nu acceptăm darul harului şi al salvării oferite de El, am putea fi numiţi proşti.


Ardis Dick Stenbakken

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit