Îngeri

Devoțional de seară

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

Orele treceau în timp ce vremea rea a întârziat zborul meu din oraşul Bacolod spre Filipine. Eram sigură că nu voi putea prinde celălalt zbor din Manila spre Washington. Inima îmi era distrusă, deoarece în ziua următoare trebuia să mă văd cu nepotul meu, Benjamin, ca să petrec un weekend lung şi special împreună cu el. În sfârşit, ultima persoană din rând s-a urcat la bordul avionului întârziat. Bine, m-am gândit eu. S-ar putea să mai am o şansă să prind celălalt zbor. O, nu! încă un pasager. O persoană cu dizabilităţi s-a urcat în avion şi a ocupat locul de lângă mine. Părea obosit, iar eu eram supărată. După ce avionul a decolat, i-am împărtăşit frustrarea şi frica pe care le aveam că nu voi putea prinde celălalt zbor din aeroportul aglomerat din Manila, o escală care implica un drum de treizeci de minute cu autobuzul de la terminalul de zboruri interne către cel internaţional.

Când am aterizat în Manila şi voiam să îmi iau la revedere, blândul meu coleg de bancă mi-a zis: „Nu te îngrijora. Vei reuşi să prinzi zborul. Şoferul meu personal mă aşteaptă şi te voi lăsa la poartă. Aşa a şi fost, şoferul era acolo şi aştepta. În cinci minute am ajuns la poarta de unde aveam zborul spre casă. Eram ultima care trebuia să se înregistreze şi să urce în avion. Ultimele cuvinte ale mele adresate lui au fost: „Tu eşti un înger. Îţi mulţumesc pentru că ai făcut ca zborul meu către casă să fie posibil.”

Biblia ne învaţă că există o altă lume care înconjoară lumea noastră pământească. Este invizibilă şi totuşi foarte reală. Îngerii buni călătoresc între aceste două lumi: lumea spirituală invizibilă şi lumea temporară pe care o ştim. Ce fac ei? „îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie” (Psalmii 34:7). „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră” (Psalmii 91:11,12).

Dacă eşti credincioasă, aşteaptă-te ca îngeri puternici să te însoţească în experienţele din viaţa ta. Şi lasă ca acele evenimente să ilustreze în mod cât mai dramatic prezenţa prietenoasă a „celor sfinţi”, aşa cum îi numeşte Daniel. Cu siguranţă, ochiul credinţei vede multe dovezi ale gloriei şi puterii supranaturale a lui Dumnezeu. El este încă la lucru, iar îngerii Lui lucrează încă de partea noastră.

Zburând spre casă în acea noapte, I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îngerii din viaţa mea. Un singur lucru ştiu: „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:11).


Raquel Queiroz da Costa Arrais

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit