Inima noastră, darul cel mai prețios

Devoțional zilnic 2 aprilie 2018

Fiule, dă-Mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi in căile Mele! (Proverbele 23:26)

Oferă-I lui Dumnezeu cel mai preţios dar pe care poţi să I-l oferi: oferă-l inima ta! El îţi spune: „Fiul Meu, fiica Mea, dă-Mi inima ta! Chiar dacă păcatele tale ar fi roşii ca purpura, Eu le voi face albe ca zăpada, căci te voi curăţi cu propriul Meu sânge. Voi face din tine un membru al familiei Mele – copil al împăratului ceresc. Primeşte iertarea Mea, pacea Mea, pe care ţi le dau fără plată! Te voi îmbrăca în neprihănirea Mea – haina de nuntă – şi te voi pregăti astfel să poţi lua parte la nunta Mielului. Îmbrăcat în neprihănirea Mea, prin rugăciune, prin veghere, prin studierea sârguincioasă a Cuvântului Meu, vei putea atinge un standard înalt. Vei înţelege adevărul, iar caracterul tău va fi modelat de o influenţă divină.” (Youth’s Instructor, 30 iunie 1892)

Inima în care locuieşte Isus va fi însufleţită, curăţită, călăuzită şi condusă de Duhul Sfânt, iar persoana respectivă va depune toate eforturile pentru a-şi aduce caracterul în armonie cu Dumnezeu. El va evita orice este contrar voinţei descoperite a lui Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 7 iunie 1894)

O astfel de viaţă (…) va fi plină de mulţumire, de linişte, pentru că aduce cerul în viaţa ta şi pace în sufletul tău. (…) îmi doresc ca toţi tinerii să înţeleagă cât de preţioasă este consacrarea unei inimi tinere lui Dumnezeu. Cu câtă dragoste veghează îngerii paşii tinerilor care se tem de Dumnezeu şi îl iubesc. Isus îi cunoaşte pe nume, şi exemplul lor îi ajută şi pe alţi tineri să facă ce este corect. Tinerii care au adunat în inima şi mintea lor tezaurul cuvintelor de avertizare şi de încurajare ale lui Dumnezeu, al nestematelor preţioase ale făgăduinţelor Sale, din care pot scoate oricând, vor fi un canal viu de lumină. (Youth’s Instructor, 3 august 1887)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro