Întâlnire de gradul zero

Devoțional zilnic

Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. – Geneza 32:24

Crezi că tu ești rău? Crezi că ești un mincinos pentru că ai exagerat adevărul în fața colegilor tăi să fii și tu mai grozav? Crezi că ești un hoț pentru că ai copiat formulele la testul de la matematică și profesoara nu te-a prins? Crezi că ești obraznic pentru că nu îți respecți părinții și le mai și întorci vorba? Am o veste rea și una bună! 

Vestea rea e că dacă ai făcut una din cele de mai sus, ai dreptate: ești mincinos, hoț sau obraznic.

Vestea bună e că……

Ai auzit de Iacov? Cel mai mare obraznic, mincinos și hoț! Cât de obraznic să fii să te dai drept altcineva în fața tatălui tău care și-a pierdut vederea? Cu câtă nonșalanță să minți și să faci în așa fel ca totul să fie credibil pentru un lucru care nu ți se cuvine? Cum să furi pe fratele tău sau să îl privezi de un lucru atât de important ca dreptul de întâi născut? Doar un om cu adevărat rău ar putea face toate acestea.

Totuși, vestea bună la el o găsim. În experiența lui găsești răspuns pentru rezolvarea tuturor problemelor sau încercărilor cu care te confrunți! Biblia spune că el a rămas singur. Deci, primul pas pe care trebuie să-l faci e să cauți să rămâi singur. Dumnezeu vrea să-ți vorbească dar nu poate pentru că tu ești mereu pe fugă, ești mereu înconjurat de prieteni sau mereu ai ceva mai important de făcut decât să stai de vorbă cu El. Când ai rămas singur, atunci El își face simțită prezența. Când stai în liniște, poți să-I auzi glasul și să îi ceri sfatul. Niciodată de la întâlnirea cu El nu pleci așa cum ai venit. 

Următorul lucru pe care trebuie să-l faci e să „te lupți” cu El pentru ceea ce îți dorești. Dumnezeu vrea să vadă că vrei acel lucru din toată inima! Roagă-L dimineața, roagă-L seara, roagă-L toată săptămâna aceasta sau tot anul dacă trebuie, dar nu te lăsa. Isus spune în Matei 21:22 „Tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi.” 

Iacov s-a schimbat și a primit biruință după întâlnirea cu Dumnezeu. Te provoc azi să te întâlnești cu El! Dar te avertizez că întâlnirea aceasta aduce schimbare în viața ta!


Andra Petru Ciprian, Conducator de Zona – Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit