Întâlnire divină

Devoțional zilnic 17 aprilie 2019

Atunci El mi-a zis: „Du-te, căci te voi trimite departe la neamuri…” – Faptele 22:21

Recent am participat la o întâlnire a femeilor în Mauritius, împreună cu prietena mea, Rhoda Nthani. Camerele noastre de hotel erau una lângă cealaltă. Într-o seară, după o zi în care muncisem din greu, ne-am întors în camera noastră pentru a ne odihni. Uşa de la camera mea refuza să se deschidă. Recepţia era prea departe, şi eu eram prea obosită pentru a merge până acolo. Aşa că am rugat-o pe prietena mea să îmi dea voie să folosesc telefonul ei pentru a suna după ajutor. Prietena mea a propus să rămân la ea în cameră să aştept să vină cineva să mă ajute. Câteva minute mai târziu a ajuns cineva de la paza hotelului şi a rezolvat problema. Aşa că m-am întors în camera Rhondei pentru a-mi lua lucrurile, după care am mers să deschid uşa. Din nou, uşa nu s-a deschis. Am chemat din nou ajutor. De data aceasta, angajatul supraveghetor a sugerat să fie schimbată yala de la uşă. A trebuit să meargă în magazie pentru a găsi o altă yală. Între timp, unul din asistenţii lui a dorit să rămână în preajmă. A rămas în apropiere de noi, deşi acest lucru ne transmitea o stare de nelinişte.

Bărbatul s-a prezentat şi ne-a întrebat care era scopul vizitei noastre acolo. Când i-am spus de ce eram acolo, el s-a deschis şi ne-a mărturisit că îşi dorea să întâlnească creştini. Născut într-o familie budistă, încă din copilărie se închinase la idoli. Într-o zi a întâlnit un grup de creştini care i-au vorbit despre Dumnezeu şi Isus. Ei l-au învăţat cum să se roage şi i-au dăruit o Biblie. Citise Biblia şi se ruga în fiecare zi la Dumnezeu, dar mama lui nu dorea ca el să devină creştin. Dumnezeu răspunsese rugăciunii lui de a-şi găsi un loc de muncă, aşa că a reuşit să iasă din sărăcie, să îşi construiască o casă pentru familia lui şi să le ofere cele necesare. Acum căuta creştini pentru a putea fi încurajat spiritual. În ziua în care uşa mea nu s-a deschis, el se rugase la Dumnezeu să îl ajute să întâlnească creştini care să se roage cu el şi să îl încurajeze. Chiar acolo am îngenuncheat şi ne-am rugat cu el. După ce l-am încurajat puţin, s-a întors personalul de la pază şi mi-a reparat yala de la uşă pentru a treia oară. De data aceasta era reparată. Ce întâlnire divină! Am fost uimită să văd că Dumnezeu a folosit problema de la uşa mea pentru a sluji unei inimi singuratice.

Există momente când ne îndeplinim datoria, dar uităm că Dumnezeu a aranjat întâlniri divine pentru noi. Acest lucru ne face să ascultăm şi să îl căutăm în fiecare situaţie.

Doamne, ajută-mă să ascult glasul Tău în fiecare minut. Ajută-mă să văd multele întâlniri pe care Tu le-ai stabilit în programul meu zilnic.


Caroline Chola

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro