Întâlnirea cu vedetele

Devoțional de seară 5 aprilie 2019

Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

Eu am crescut în oraşul Los Angeles, dar m-am retras în statul Washington. Am avut experienţe în Los Angeles pe care nu le poţi avea aici, în nord-vest.

În Los Angeles am ieşit odată dintr-o clădire şi m-am întâlnit întâmplător cu un fost actor şi jucător de fotbal american, Rosey Grier, şi cu altă ocazie m-am întâlnit cu boxerul, actorul şi omul de televiziune, „Slapsy Maxie” Rosenblum. Am stat în lift cu actorul Cornel Wilde, am mers în spatele actorului american William Schallert pe Bulevardul Hollywood şi am stat la coadă alături de un alt actor, Eddie Quillan. De asemenea, am participat la o întâlnire cu Mike Connors, foarte cunoscut pentru rolul său de detectiv într-o serie televizată, şi l-am văzut pe Bill Murray pe un elefant pe Broadway.

Dar pe cine ne putem aştepta să întâlnim în ceruri? Biblia ne prezintă cerul în detaliu.

Acesta va dăinui pentru veşnicie. Vom construi case şi le vom locui. Copiii se vor juca în siguranţă cu leii şi vom explora universul împreună cu îngerii, care ne vor fi ghizi. Totuşi ni se spune că noi nu ne putem imagina ce a pregătit Dumnezeu pentru cei care Îi iubesc. Eu vreau să merg în cer şi să îi întâlnesc pe cei care au pus baza credinţei noastre şi au scris Biblia. În special vreau să mă întâlnesc cu Dumnezeu Tatăl şi cu Mântuitorul Isus, să văd şi să aflu tot ce au pregătit ei pentru mine acolo.

Desigur, întâlniri cu vedete biblice ca acestea nu prea au loc aici pe pământ. Totuşi, în cer voi păşi pe străzi de aur în spatele lui Avraam şi Daniel. Voi ieşi dintr-o clădire şi îl voi vedea pe Iosua sau Matei. Poate voi merge în aceeaşi trăsură cu Pavel sau Ieremia şi voi locui aproape de Ellen White sau Debora. Voi petrece toată veşnicia vorbind cu marii reformatori precum Ieronim, Wycliffe şi Martin Luther. Voi avea privilegiul să mă plimb ţinându-mă de mâna străpunsă a Mântuitorului meu, Hristos Isus. Voi sta la picioarele Lui şi voi privi faţa sfântă şi curată a Dumnezeului minunat pe care Îi iubesc atât de mult.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru făgăduinţă cerului. Vreau să merg în ceruri şi să mă întâlnesc cu toţi cei care au pus bazele credinţei şi au scris Biblia. În special vreau să mă întâlnesc cu Dumnezeu Tatăl şi cu Isus Mântuitorul, să văd şi să aflu tot ce au pregătit ei pentru mine acolo. Te iubesc. Te rog, pot să merg cu tine acolo? Amin!


Darlenejoan McKibbin Rhine

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro