Interviu de succes in camasa zdrenturoasa

Devoțional zilnic

Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: “Scoateți dumnezeii străini cari sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă, și schimbați-vă hainele, ca să ne sculăm, și să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu, și care a fost cu mine în călătoria, pe care am făcut-o.” – Geneza 35:2

Acest drum al lui Iacov urma sa fie cel in care primea asigurarea ca va fi tatal multor neamuri odata cu schimbarea numelui in Israel, va fi prosper si bogat (“chiar si imparati vor iesi din tine”)

Filmul “The Pursuit of Happyness” este o drama autobiografica bazata pe viata unui antreprenor care aproape un an de zile a fost “homeless”.

La un moment dat obtine un interviu la o companie de vanzari, iar in ziua cu pricina, datorita unor imprejurari aparte ajunge la interviu imbracat intr-un maieu cu o camasa zdrenturoasa plina de vopsea.

La finalul interviului este un mic dialog interesant:

“Chris, what would you say if a guy walked in for an interview without a shirt on and I hire him? What would you say? (Chris, ce-ai zice daca un tip ar veni la interviu fara camasa, iar eu l-as angaja?)

La care Chris, dupa un moment de tacere raspunde: “He must had on some really nice pants” (Trebuie sa fi avut niste pantaloni super faini)

Glumita de sfarsit a fost savurata de toti, dar interviul era pentru un internship neplatit – deci nu urma sa aiba salariu.

Dupa cele 6 luni de proba are loc un al doilea interviu, el avand probleme mari financiare si doar un singur rand de “haine bune”.

De data aceasta vine imbracat la costum, camasa si cravata, primele lui cuvinte fiind “I wear a shirt today being my last day here” (Port o camasa in ultima mea zi aici), iar managerul ii raspunde “Thank you, we appreciate it but wear one tomorrow though, because tomorrow will be your first day” (Multumesc, apreciez, dar ia-ti una si maine, pentru ca maine va fi prima ta zi).

In epilog aflam ca Chris Gardner urma sa isi formeze propria firma de brokeraj, devenind multi milionar.

Infatisarea inaintea lui Dumnezeu este posibila chiar si in circumstante nefavorabile!!! Primirea binecuvantarilor bogate ale lui Dumnezeu, pe de alta parte, necesita pregatire prealabila 😉 

O zi excelenta iti doresc!


Adrian Bob, Ghid – Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit