Întrebările tale

Devoțional zilnic 14 aprilie 2019

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

Te preocupă poate în ultima vreme câteva gânduri în legătură cu tine, cu familia, cu școala cu prietenii. Una dintre întrebări poate e de unde venim, ce a fost la început? Sau poate, cum au apărut toate lucrurile văzute sau nevăzute? Cum arată „sămânța” vieții?  Și de ce în epoca aceasta a evoluției uimitoare a științei și tehnologiei nicio minte sclipitoare nu a putut crea viață din ceva ce nu are viață? Sau te miri cu privire la sursele de energie imense din Univers sau cele de pe planeta noastră.

În Cartea care are atâtea răspunsuri atât în ce privește trecutul cât și viitorul, există răspunsuri și la întrebările existențiale care își fac loc pe bună dreptate în mintea ta la vârsta pe care o ai. Răspunsul e pe cât de simplu, pe atât de adevărat pentru că e plin de acuratețe.

a. Ce a fost la început? Dumnezeu: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Cei trei au calitate de Dumnezeu

b. Totul a fost făcut prin Fiul. „Nimic din ce a fost făcut nu a fost făcut fără El.”

c. Din ce s-a făcut? Din ce a apărut viața? Singura ființă care nu are viață în Sine „în El era viața”

Din această sursă primară de energie care este Dumnezeu, a apărut lumina în prima zi a creației chiar dacă luminătorii au apărut a patra zi. Când știi Cine e Începutul, când ți-e limpede cât e de prețioasă conlucrarea dintre Tatăl și Fiul, când ești convins că viața e opera lui Dumnezeu, ești învăluit de lumina adevărată care vine de la   El și care se revarsă prin tine spre alții.

….Și-atunci viața ta poate fi lumina oamenilor.

Anca Turda , Instructor Sighetu Marmației, Maramureș

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro