Intrusul

Devoțional zilnic

El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” – Matei 13:28

Când lucram în sistemul public de învăţământ, în mod regulat făceam simulări în caz de incendiu, tornadă şi cutremur. Dar după împuşcăturile de la Şcoala Columbine din Colorado, a fost adăugată o altă simulare – exerciţiu în caz de intruşi în campus.

În această simulare se presupunea că era cineva suspect în campus. Directoarea anunţa prin interfonul şcolii: „Avem un intrus în campus. Luaţi măsurile de precauţie necesare.” Prin acel anunţ, noi, profesorii, ştiam exact ce trebuia să facem.

Prima dată ne uitam repede pe coridor şi trăgeam în clasă pe fiecare student care trecea pe acolo. Apoi încuiam uşa clasei bine şi securizam geamurile cu bănci. Stingeam luminile, închideam jaluzelele şi ne asiguram că toţi copiii erau adunaţi intr-un colţ al clasei, departe de geamuri. Îi instruiam: „Fiţi liniştiţi. Nu scoateţi un sunet.” în acel moment, directoarea lua legătura cu profesorii prin computer, transmiţând orice informaţie care o avea pentru noi. În cele din urmă, după ce părea o perioadă lungă de timp, directoarea anunţa: „Totul este în regulă”, iar activităţile şcolare se întorceau la normal.

Isus a creat lumea noastră (Geneza 1:1) şi a pus un bărbat perfect şi o femeie perfectă în grădina Lui. Totul era foarte bine până când a intrat un intrus. El încă dă târcoale „ca un leu şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Cu toţii ne-am întâlnit cu acel intrus şi ştim cât de devastatoare sunt atacurile lui. Am fost avertizaţi să luăm măsurile de precauţie necesare. Petru a spus: „împotriviţi-vă lui tari în credinţă” (versetul 9). A te împotrivi înseamnă să petreci timp cu Isus în fiecare zi prin studiul Bibliei şi rugăciune. Rămânând în legătură cu Isus de-a lungul acelei zile reprezintă singura cale de a birui şi de a avea un rezultat de succes în urma întâlnirii cu acel intrus.

Isus va veni curând, iar intrusul nu va mai fi. Gata cu împuşcăturile. Gata cu durerea, boala, lacrimile sau moartea. Gata cu copiii care se strâng în colţul clasei.

Deşi simulările în cazul în care apare un intrus nu funcţionează perfect acum, Isus are în plan să vină din nou şi să termine cu acest intrus. Iar planul lui Dumnezeu va funcţiona perfect.

Ce zi va fi aceea! „Amin. Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20).


Sharon Oster

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit