Invaţă-i despre dragostea Sa!

Devoțional zilnic

Isus a chemat la Sine pe copilaşi şi a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca ei.” Luca 18:16

Mereu am crezut că Isus Se referă la încrederea şi inocenţa copiilor în acest verset. Şi, deşi sunt convinsă că la aceasta Se referă, cred că, dacă privim la acest verset dintr-o perspectivă parentală, vom vedea ceva mai mult. El ne spune: „Conduceţi-i la Mine şi nu-i opriţi.”

Misiunea noastră ca părinţi este aceea de a-i ajuta pe copiii noştri să se îndrăgostească de Isus. Şi, dacă ai impresia că neglijez rolul important pe care îl au închinarea zilnică, Şcoala de Sabat şi biserica, versetele memorate, îngrijirea corpului şi antrenarea minţii noastre pentru a ne gândi la lucruri onorabile, te înşeli. Sunt extrem de conştientă că acest stil de viaţă este benefic pentru creşterea copiilor noştri. Totuşi am avut prea multe exemple de prieteni care au crescut făcând lucrurile „corecte”, au respectat toate „regulile”, dar care, în cele din urmă, L-au părăsit complet pe Dumnezeu.

În excelenta lui carte It’s All About Him (Doar El), Lee Venden spune că, dacă o persoană se îndrăgosteşte de Isus, toate lucrurile „se vor rezolva de la sine”. Dacă un copil este crescut să-L iubească pe Isus, va dori să facă tot ce îi este plăcut Lui, pentru că îl iubeşte atât de mult.

În Matei 7:21-23, Isus spune că unii vor pierde veşnicia. El le adresează următoarele cuvinte: „Depărtaţi-vă de Mine, nu v-am cunoscut niciodată!” Deci, după cum remarci, El nu spune: „Depărtează-te pentru că nu ai memorat toate versetele sau pentru că ai făcut alegeri proaste cu privire la mâncare sau pentru că ai lipsit de la biserică prea des.” El spune: „Tu nu Mă cunoşti.” Aceasta este misiunea noastră ca părinţi: trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri să-L cunoască pe Isus. Faptul de a-i obliga să urmeze toate regulile fără să îşi dezvolte relaţia cu El va rezulta în cele din urmă în revoltă faţă de noi, părinţii, şi faţă de Dumnezeu. Eu cred că cea mai importantă misiune pe care o avem pentru copilăria odraslelor noastre este să fim siguri că ei sunt profund şi complet îndrăgostiţi de Isus.

Nu te descuraja! Dumnezeu este de partea ta. Oricât de mult ne-am iubi copiii, Dumnezeu îi iubeşte cu mult mai mult. Este un privilegiu extraordinar pe care ni-L oferă, acela de a le face cunoştinţă cu El.

Dragă Tată, ajută-ne să trăim în aşa fel încât copiii noştri să vadă dragostea noastră pentru Tine şi să caute să Te cunoască, la rândul lor!

Mary Nell Rosenboom

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit