Ioan – îngeri pentru pacea lumii

Devoțional zilnic

După aceea, am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac. Apocalipsa 7:1

Fiind în cer, Ioan a fost în stare să vadă multe alte lucruri. După ce a fost mângâiat pentru plânsul său, Ioan a văzut patru îngeri care ţin cele patru vânturi ale pământului. Ei trebuie să ocrotească lumea de furtuni violente care ar putea afecta uscatul, marea şi tot ce este pe faţa pământului. Faptul că pământul este rotund, iar îngerii stau în cele patru colţuri ale sale, nu este nicio nepotrivire. Ei apără de fapt cele patru puncte cardinale, ca să nu sufle vântul nici de la nord, nici de la sud, nici de la est şi nici de la vest.

Ioan vede foarte bine că pământul este rotund şi se rostogoleşte în drumul său prin cer, dar la suprafaţa pământului, vânturile ar putea bate din oricare parte, aşa că îngerii au grijă să fie linişte şi pace din toate părţile. Şi totuşi, pe pământ nu este linişte şi pace, iar vânturile aduc atâta pierdere şi suferinţă. Oamenii le-au pus vânturilor tot felul de nume, ca să le îmbuneze, dar ele suflă năprasnic şi răstoarnă totul în cale.

Şi totuşi vânturile nu bat ameninţător în tot timpul anului. În cea mai mare parte a timpului şi în cele mai multe locuri de pe pământ, se poate totuşi trăi, pentru că îngerii sunt la post şi ţin vânturile din scurt. Când le slăbesc puţin din mâini, este pentru ca să ne dăm seama ce s-ar întâmpla dacă nu ar fi ei de pază. Îngerii controlează toate vânturile care ar putea cutreiera rău pământul. Furtunile stârnite de răutatea şi ambiţiile oamenilor sunt şi ele ţinute bine în frâu de îngerii celor patru puncte cardinale.

Succesul la un pas de tine:

Nu le da de lucru suplimentar îngerilor de serviciu la pacea oamenilor. Struneşte-ţi singur cuvintele şi gesturile care ar putea provoca furtuni fără rost.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit