Ioan – invitație la nuntă

Devoțional zilnic 28 decembrie 2019

Apoi mi-a zis: „Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!” Apoi mi-a zis:„Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!” Apocalipsa 19:9

Ospăţul nunţii Mielului este metafora prin care se defineşte bucuria fără margini rezervată credincioşilor lui Dumnezeu, la sfârşitul timpului.

Cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului sunt fericiţi, în primul rând, pentru că numele lor este atât de preţios înaintea Stăpânului, încât Acesta le face onoarea să-i invite la nuntă. Din această perspectivă, fiecare fiinţă omenească se poate simţi onorată de invitaţia lui Dumnezeu. El continuă să îi cheme pe toţi oamenii din orice popor să vină la sărbătoare. Din nefericire, numai un număr restrâns de persoane acordă atenţie unei asemenea invitaţii incredibile. Numai cei care răspund acestei invitaţii se vor bucura şi de avantajele şi facilităţile puse de Dumnezeu la dispoziţia lor.

Fericirea celor chemaţi la nuntă este materializată apoi în plăcerea de a avea parte de bunătăţile aşezate de Dumnezeu pe masa de ospăţ. El a ales cele mai bune lucruri pentru oaspeţii Săi. Prin acestea, intenţionează să le ofere cea mai înaltă satisfacţie şi bucurie. Dumnezeu ne-a creat cu posibilitatea şi chiar cu o anumită vocaţie a plăcerii. Din nefericire, prezenţa păcatului a făcut ca plăcerea să acţioneze distructiv asupra vieţii omeneşti. Prin răscumpărare şi mântuire, Dumnezeu intenţionează să restabilească starea de lucruri de la început, când fiecare copil al Său putea să consume după plăcere din toate roadele Grădinii şi din toate bucatele ospăţului Său.

Succesul la un pas de tine:

Şi tu poţi onora invitaţia lui Dumnezeu şi te poţi bucura de bunătăţile veşnice de la masa ospăţului de nuntă al Fiului Său.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro