Ioan – rugăciunea de efect

Devoțional zilnic 13 decembrie 2019

Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. 1 Ioan 5:14

Orice om care se roagă doreşte ca rugăciunea sa să fie ascultată.

Ioan ne vorbeşte exact despre acest lucru. Dacă cerem ceva după voia lui Dumnezeu, El ne ascultă cu plăcere. Se ridică însă întrebarea: Cum putem cunoaşte voia sfântă? Prin naşterea noastră în această lume, nu primim în mod natural şi un simţ al voinţei lui Dumnezeu pentru noi. Numai printr-o renaştere spirituală putem dobândi acest discernământ.

Studiul Cuvântului ne poate ajuta foarte mult în a cunoaşte voia Tatălui ceresc. În mod deosebit făgăduinţele şi poruncile Sale ne conduc simplu la a şti ce doreşte Dumnezeu de la noi. Când ne rugăm pe baza făgăduinţelor Sale, cu dorinţa sinceră de a împlini aşteptările Sale, avem toate şansele ca rugăciunile să ne fie ascultate.

Rugăciunile preferate de Dumnezeu sunt în primul rând cele de laudă, care-L recunosc pe El ca Părinte, Creator şi Mântuitor. Urmează rugăciunile de mulţumire pentru toată lucrarea şi purtarea Sa de grijă. Îi place lui Dumnezeu să audă din partea noastră cuvinte de recunoştinţă conştientă pentru munca sufletului Său de a ne izbăvi din păcat.

Dumnezeu ascultă cu mare interes şi rugăciunile noastre de pocăinţă. El ne iartă din toată inima şi aruncă păcatele noastre în fundul mării uitării, dacă ne mărturisim păcatele cu părere de rău şi cu dorinţă de întoarcere. Îi mai plac lui Dumnezeu rugăciunile noastre de mijlocire unii pentru alţii, iar atunci când cerem intervenţia şi susţinerea Sa în proiecte pentru creşterea Bisericii, putem fi siguri că mâna Sa va fi la lucru.

Succesul la un pas de tine:

Acum, că ştii pentru ce anume să te rogi, nu mai rămâne decât să practici rugăciunea eficientă.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro