Ioan și andrei – ceasul al zecelea

Devoțional zilnic 22 iulie 2019

„Veniţi de vedeţi” le-a zis EL S-au dus şi au văzut unde locuia şi în ziua aceea au rămas la EL Era cam pe la ceasul al zecelea. Ioan 1:39

Ioan şi Andrei erau din Betsaida şi, împreună cu fraţii lor Iacov şi Simon, care avea să fie supranumit Petru, erau ucenicii lui loan Botezătorul. Ascultând predica acestuia despre Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, au simţit că descopereau ceea ce sufletul lor căuta de atâta vreme. Şi-au dat seama că acesta era cel mai important lucru pentru viaţa lor. Cineva care să le elibereze sufletul cu adevărat de povara păcatului. Ei urmaseră calea prescrisă de prorocul loan, dar aceasta era doar o fază pregătitoare pentru lumina deplină care avea să vină.

loan şi Andrei au trăit în ziua aceea o mare revelaţie despre ceea ce este esenţial în viaţă. Pentru prima dată, ei şi-au dat seama cât erau de dependenţi de Dumnezeu în ceea ce priveşte viaţa zilnică şi mai ales viaţa veşnică şi mântuirea. Ei erau conştienţi că se află în faţa unei mari şanse, aşa că s-au hotărât amândoi să se ataşeze Mântuitorului. S-au apropiat de El şi L-au întrebat unde locuieşte.

Mare a fost surpriza lui loan şi Andrei când au constatat cât de familiar şi prietenos S-a dovedit Isus atunci când i-a invitat să meargă cu El. Ei nu aveau să uite niciodată bucuria pe care au trăit-o alături de Hristos în prima lor zi de ucenicie.

După mai bine de şaizeci de ani, loan păstra încă vie în minte frumuseţea întâlnirii sale cu Mântuitorul. El a memorat cu exactitate şi ora la care se petrecea acest eveniment. Era ceasul al zecelea. După socoteala curentă a timpului, ziua era pe sfârşite. Seara aceea a rămas de neuitat.

Succesul la un pas de tine:

Ceasul întâlnirii adevărate cu Hristos va rămâne pentru totdeauna întipărit în minte. Este important să-L doreşti şi să-L cauţi.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro