Isus: același zi de zi

Devoțional zilnice 7 februarie 2018

“Apoi, cand m-am uitat cu bagare de seama la toate lucrarile pe care le facusem cu mainile mele si la truda cu care le facusem, am vazut ca in toate este numai desertaciune si goana dupa vant, si ca nu este nimic trainic sub soare.” (Ecl.2:11)

Chiar dacă geografia pare a fi o ştiinţă exactă (învăţăm țări, capitale, munţi, ape, etc şi avem impresia că ştim geografie) de fapt este o ştiinţă vie, în continuă transformare chiar şi pe partea de geografie fizică. Altitudinea munţilor se modifică. Dacă verifici un manual de geografie de acum 40 de ani, comparat cu unul de acum 10 ani şi cu datele de pe internet vei observa că Vf. Moldoveanu a crescut, în acelaşi timp cu Vf. Chomolungma.

Graniţele statelor se schimbă şi uneori unele state apar sau altele dispar. Privind numai la Europa ultimilor 30 de ani, vom observa că din Iugoslavia s-au desprins 6 state şi în curând vom auzi de un al şaptelea (Kosovo), din Cehoslovacia s-au desprins Cehia şi Slovacia, din Germania Federală şi Germania Democrată a rămas un singur stat: Germania. Lista poate continua cu U.R.S.S. care a dus la formarea multor state (foste sovietice, inclusiv Republica Moldova).

De curând, am asistat cu toţii la încercarea de cerere a autonomiei catalanilor, care, dacă ar fi reuşit ar fi creat un precedent ce ar fi făcut că harta Europei să se schimbe.

În 2018, principala modificare pe harta administrativă a Europei, va fi mutarea paşnică a graniţei dintre Belgia şi Olanda, după cursul râului Meuse ce desparte cele două ţări.

Deci, dacă te-ai obişnuit cu harta aşa cum este, trebuie să te aştepţi ca ea să sufere modificări pentru că, în viaţa aceasta, nimic nu este veşnic. Totul se modifică. Defapt există o excepţie. Singura. Dragostea lui Isus pentru mine, pentru tine, pentru familia mea, pentru prietenul meu, pentru vecinul meu, pentru…oricine.

Am vazut tot ce se face sub soare; si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vânt! (Ecl.1:14)

Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro