Isus – confirmarea identității

Devoțional zilnic 21 august 2019

Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care îmi găsesc plăcerea Mea, de El să ascultaţi!” Matei 17:5

Schimbarea la faţă a fost un eveniment de care Hristos avea mare nevoie. Asemenea momentului botezului, când Tatăl a confirmat identitatea Fiului, după doi ani şi jumătate acest lucru era necesar din nou. Isus Hristos avea nevoie să audă încă o dată că Se afla în graţia şi atenţia nestrămutată a Tatălui Său divin.

Această reafirmare a identităţii avea să-l dea putere şi susţinere morală în programul specific acestui ultim an de slujire. Atenţia Sa avea să fie îndreptată în mod preponderent asupra formării ucenicilor şi a organizării lucrării Evangheliei în toată lumea. Calitatea acestei pregătiri era dependentă de forţa identităţii Sale. Numai dacă ştia foarte bine cine este El, Hristos ştia încotro să îndrepte paşii ucenicilor şi destinele împărăţiei.

Pe ucenicii prezenţi la această minune, confirmarea identităţii Maestrului lor avea să-i ajute să-L înţeleagă şi să-L asculte mai bine. Ei întâmpinau dificultăţi serioase în a accepta misiunea Sa şi a lor, iar această confirmare îi aducea mai aproape de idealul lui Dumnezeu pentru ei. Adevărul este că, peste decenii, atunci când Petru şi Ioan aveau să caute să-şi aducă aminte de esenţa Evangheliei, acest moment avea să fie unul dintre cele mai semnificative lucruri.

Succesul la un pas de tine:

Din când în când, toţi avem nevoie să ştim cine suntem, pentru a şti şi a putea să facem mai bine ceea ce se aşteaptă de la noi. Caută răspunsuri valabile la întrebarea: Cine sunt eu? Vei fi mult ajutat.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro