Isus e mai aproape decât crezi

Devoțional zilnice 24 ianuarie 2019

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

 
Cu câţva ani în urmă, o organizaţie caritabilă din New York a făcut un experiment social interesant. Câţiva oameni au fost convinşi să se costumeze în persoane fără adopost şi au fost puşi în diferite locuri în oraş. În acest timp, rude ale acestora au trecut pe lângă ei, convinşi că sunt filmaţi pentru un documentar. Fără excepţie, în fiecare caz aceste persoane au trecut fără să-şi recunoască rudele şi şi-au văzut mai departe de drum.

Câteva minute mai târziu, organizatorii le-au arătat imaginile în care fiecare dintre ei trecea fără să se oprească pe lângă cei dragi. Momentul a fost emoţionant, şi toţi au recunoscut că ar fi trebuit măcar să se oprească şi să schimbe câteva cuvinte cu aceşti boschetari deghizaţi. Dacă ar fi făcut asta, cu siguranţă şi-ar fi recunoscut rudele. Ce lecţie importantă! Cum ar fi dacă L-am vedea pe Isus în colegii sau prietenii noştri; sau în oamenii necunoscuţi pe lângă care trecem în fiecare zi. Cu siguranţă atitudinea noastră s-ar schimba. Opreşte-te astazi lângă cineva şi slujeşte-i ca Domnului Isus. Cu siguranţă Isus se va bucura!
 

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro