Isus este mereu cu mine

Devoțional zilnic 30 martie 2020

Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Matei 28:26

Eram student la seminarul teologic de la Universitatea Andrews, în Berrien Springs, Michigan, împreună cu soţia mea şi cei trei copii. Pe lângă studii, eram încântat să împart cu soţia mea grija, responsabilităţile, îndatoririle şi pregătirea copiilor.

Într-o vară, universitatea a îmbunătăţit locul de joacă pentru copii din complexul de apartamente. Îndată instalat echipamentul cel nou şi amenajat spaţiul, mi-am luat fiica de doi ani şi am mers la locul de joacă.

După ce i-am arătat cu grijă tot şi i-am explicat cum să le folosească în siguranţă, i-am spus cu cea mai protectoare voce de tătic: „Nu veni niciodată singură aici”, exprimându-mi în felul acesta grija pentru bunăstarea și siguranţa ei.

Spre uimirea mea deplină, copilul meu de doi ani a răspuns: „Tati, Isus este mereu cu mine!” în acel moment s-a produs o schimbare de paradigmă în ceea ce mă priveşte. Ne-am învăţat în mod expres copiii despre prezenţa iubitoare a lui Dumnezeu şi faptul că El a promis că va fi mereu cu noi. Le-am tot redat istorisiri biblice care îi învăţau despre dragostea Lui şi discutam adesea despre momentele în care Dumnezeu a stat la dispoziţia oamenilor din Biblie sau a celor contemporani. Împărtăşeam multe evenimente din viaţa noastră şi a familiei noastre, cu recunoştinţă şi încredere. Dar, în acea zi, fiica mea m-a auzit vorbind de parcă Dumnezeu ar părăsi-o, contrar cu tot ce o învăţasem până atunci.

Cuvintele ei m-au făcut să îmi examinez convingerile şi modul în care exprimam aceste convingeri despre prezenţa lui Dumnezeu, care este cu noi în tot timpul, în toate locurile, în toate circumstanţele şi situaţiile. Acea experienţă m-a provocat să examinez nenumăratele pasaje din Scriptură care vorbeau despre prezenţa lui Dumnezeu. Am realizat că, atâta timp cât cred cu adevărat că Dumnezeu este cu mine mereu, nu am de ce să mă tem şi nici de ce să-L invit pe Dumnezeu să fie unde El este deja – cu mine întotdeauna.

Ţie, Celui Atotprezent, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta statornică din viaţa noastră şi pentru că ne înveţi prin cuvintele copiilor noştri!

Bill Neely

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro