Isus Hristos este același

Devoțional zilnic 25 iunie 2019

Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci! – Evrei 13:8

În timpul unei campanii de evanghelizare din zona noastră, aproximativ cinci sute de persoane (dintre care o cincime necredincioşi) au participat regulat la întâlnirile de la sală. Întâlnirile au fost difuzate şi pe internet în alte părţi ale ţării. Datorită impactului Duhului Sfânt, inimile oamenilor au fost atinse de Evanghelie. Apoi au început să se întâmple lucruri de neînţeles care demonstrau că efortul de a câştiga suflete implică o mare luptă între Isus şi Satana.

De exemplu, un membru din biserică, de patruzeci de ani, un om de afaceri de succes şi foarte sănătos a suferit un atac cerebral; doctorii au spus că nu are nicio şansă să supravieţuiască. Apoi o familie tânără a trebuit să amâne data botezului din cauză că tânăra a fost internată în spital. În timpul operaţiei de cezariană premature — dar necesare —, ea a ajuns să fie inconştientă. „Nu mai putem face nimic pentru ea”, au spus doctorii. Apoi, o tânără de douăzeci şi cinci de ani care provenea dintr-o familie devotată de pastori a fost spitalizată, împreună cu bunicii ei, din cauza unei toxiinfecţii alimentare severe. Medicii de la urgenţe au spus: „Mai au doar câteva ore de trăit!”

Era nevoie ca biserica să se unească acum în rugăciune! Soţul meu, pastor şi coordonator al departamentului de rugăciune din zona noastră, în Bulgaria, a început să trimită e-mailuri colegilor lui şi surorilor de la biserică, cerându-le să se roage pentru toţi cei care se aflau în situaţii disperate. Câţiva dintre cei bolnavi au fost unşi şi, în bisericile în care erau grupe pentru rugăciune, fraţii s-au rugat zilnic pentru ca Dumnezeu să le dea un răspuns la rugăciunile lor. Cu speranţă în suflet, noi am repetat cuvintele din Iacov: „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” (Iacov 5:16). „Doamne, eu nu sunt neprihănit,” m-am rugat eu îngenunchind lângă soţul meu, „dar, Doamne, în numele jertfei Tale, iartă-ne păcatele şi ascultă rugăciunile noastre în numele copiilor Tăi care suferă!”

El a ascultat. Dumnezeu a făcut minuni ca răspuns la rugăciunile noastre de mijlocire! Toţi cei care aveau nevoie de vindecare s-au recuperat! Tatăl nostru milostiv şi îndurător Şi-a arătat puterea de a re-crea viaţa ca răspuns la rugăciunile noastre. Am reuşit să obţinem puterea Sa miraculoasă despre care vorbeşte Biblia şi pe care o putem vedea în toată istoria bisericii creştine. Cu adevărat, Isus Hristos este acelaşi ieri, azi şi în veci!


Emiliya Stoykova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro