Isus, lumină și cuvânt

Devoțional zilnic 15 aprilie 2019

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

,,Să fie lumină!” A zis și apoi a făcut. Iarba, pomii roditori, peștii, păsările, viețuitoarele sunt toate rodul creativității Celui Sfânt. Iar ca o încununare a tot, l-a făcut pe om: pe Adam și Eva.

Un tată și un fiu, nevoiți de împrejurări, și-au luat rămas bun unul de la celălalt. Înainte de plecare, băiatul de 13 ani a strecurat în bagajul tatălui său un bilețel în care a scris ceea ce purta în sufletul lui. Agățat pe perete, stă și azi, un petic de hârtie ce încălzește o inimă de tată.

,,Pe fiecare boboc de floare este scris iubire”, spunea profetul. Peste toată creațiunea, El – Isus, Dumnezeu – a lăsat mesajul dragostei Sale pentru noi.

Cuvântul și cuvintele au putere. Cuvântul și cuvintele schimbă vieți.

Când I-ai spus ultima dată ,,Te iubesc” lui Dumnezeu? Dar părinților tăi? Astăzi este ziua când, prin Cuvânt,  poți aduce Lumina în sufletul tău și în al celui de lângă tine. Să ai o zi minunată!

Adrian Petrache – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro