Isus Modelul nostru perfect, 1 august

Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus. 1 Ioan 2:6

Avem în fața noastră cel mai înalt și mai sfânt exemplu. În gând, cuvânt și faptă Isus a fost fără păcat. Perfecțiunea a marcat tot ce a făcut El. El ne arată calea pe care a călcat, spunând: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. ” Matei 16:24.

Hristos unește în persoana Sa plinătatea și desăvârșirea Dumnezeirii și plinătatea și desăvârșirea umanității fără păcat. El a dat piept cu toate ispitele cu care Adam a fost asaltat și a biruit aceste ispite pentru că, în trup omenesc,  El s-a bazat pe puterea divină. Acest subiect cere mult mai multă meditație decât primește. Creștinii țintesc prea jos. Se mulțumesc cu o experiență spirituală superficială și, ca urmare, au doar licăriri de lumină, când ar putea discerne mai clar minunata perfecțiune a umanității Domnului Hristos, care se ridică cu mult peste orice măreție și putere omenească.  Viața lui Hristos este o descoperire a ceea ce pot deveni ființele omenești căzute prin unire și părtășie cu natura divină…

Bărbații și femeile inventează multe scuze pentru înclinația lor către păcat. Păcatul este reprezentat ca o necesitate, un rău care nu poate fi biruit. Dar păcatul nu este o necesitate. Hristos a trăit în această lume din pruncie până la vârsta de adult și în tot acest timp El a întâlnit și a rezistat tuturor ispitelor de care este omul asaltat. El este un model perfect de copilărie, tinerețe, bărbăție.

Viața Domnului Hristos a arătat ce poate face omul, atunci când ajunge părtaș naturii divine. Tot ceea ce Domnul Hristos a primit de la Dumnezeu, putem primi și noi. Atunci, să cerem și vom primi…Lăsați ca viața voastră să fie unită prin legături trainice cu viața Domnului Hristos.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul Isus Modelul nostru perfect, 1 august apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro