Iubire pentru prieteni în adversități

Devoțional zilnice 3 iunie 2018

2

0

Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos! – Galateni 6:2

Am cunoscut-o pe Michelle în anii de colegiu. Ne ajutam una pe cealaltă la cursuri, învăţam împreună pentru examene şi beam ocazional un latte în pauză. Eram conştiente că prietenia noastră era un dar de la Dumnezeu. Şi era intr-adevăr un dar, doar că Dumnezeu avea în plan să ne consolideze relaţia prin nişte încercări.

În ultimul an de colegiu, m-am despărţit de prietenul meu, deoarece am simţit că Dumnezeu avea în plan ceva mai bun pentru mine. La scurt timp după aceea, am primit un telefon de la Michelle.

– Trec pe Ia tine să te iau cu maşina. Cred că ne-ar prinde bine o ieşire în oraş! Eu eram demoralizată şi nu mă aşteptam să-mi prindă bine, dar mi-am impus să merg cu ea. Şi chiar m-am înveselit! Invitaţia ei a devenit un punct de cotitură în relaţia mea cu Dumnezeu. M-am simţit acceptată de una dintre fiicele Lui şi am găsit resurse să apelez la Tatăl meu ceresc pentru vindecare.

Nu a trecut mult şi a venit rândul meu să-i port povara. Plănuisem să ieşim în weekend la o pizza. Pe drumul către restaurant, Michelle a fost implicată într-un accident. Conducând exact în spatele ei, m-am cutremurat când am văzut cum maşina ei roşie lucioasă s-a ciocnit cu altă maşină. Am tras repede pe dreapta şi am alergat spre ea ca să-i fiu aproape. Deşi zdruncinate sufleteşte, ne-am bucurat că nici ea şi nici celălalt şofer nu păţiseră nimic. În seara aceea, am citit împreună Romani 8:28: „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”

Fie că suntem studente, fie că lucrăm sau creştem copii, Domnul ne scoate în cale femei săritoare, dornice să împartă povara cu noi. Prieteniile frumoase şi lipsite de griji îşi au şi ele locul lor în viaţă. Totuşi prietenia prinde rădăcini abia atunci când bem împreună paharul suferinţei. Niciuna dintre noi nu poate evita problemele şi necazurile. Când urmăm exemplul Domnului Hristos şi îi iubim pe prietenii noştri în orice situaţie, îi suntem plăcute lui Dumnezeu. După cum El a urcat pe cruce şi a murit pentru noi ca să ne arate că ne iubeşte, şi noi trebuie să fim gata să-i iubim pe alţii în greutăţi.

Doamne scump, Îţi mulţumim pentru femeile pe care am avut onoarea să le cunoaştem. Recunoaştem că Tu eşti Dătătorul prieteniei. Dă-ne puterea de a le sluji cu dragoste prietenelor noastre atunci când au nevoie. Amin!

Bronwyn Worthington

2

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro