Iubirea care nu ne lasă

Când visele de succes strălucit se lovesc  de realitatea dură. . . Când fiecare plan pentru a obține faimă sau adepți a lăsat indicatorul nemișcat. . . Când toată mulțimea care trăiește deocamdată, continuă să danseze pe bulevard – tocmai atunci aflăm valoarea dragostei care nu ne lasă.

O vedem atunci când tatăl, pe alee, ne spune încet în timp ce ne facem bagajele: „Poți veni din nou acasă”. Sau un coleg ne întreabă în lift: „Ești bine? Când ai vrea să vorbim? ” Când un prieten din liceu ne sună dintr-o altă țară pentru a  ne spune: „Mă rog pentru tine în fiecare zi. Ce nevoie ai acum? ”

Învățăm harul neîncetat al lui Dumnezeu de la oamenii care încă primesc har. Răbdarea lor – stăruința – prin toate cotiturile rătăcirilor noastre, transformă în realitate adevărul pe care l-am citit în Scriptură: „Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt” (Plângeri 3:22). De la inimă la inimă și mână în mână, practicăm iubirea care ne salvează.

Și într-o zi în curând, îi vom spune altui suflet – „Ce nevoie ai acum?” „Când ai vrea să vorbim?” „Poți veni din nou acasă.”

Harul pe care îl împărtășim altora este harul pe care l-am descoperit noi. Bunătatea nu se oprește niciodată la noi, ci merge mai departe. Deci, rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 8 ianuarie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Iubirea care nu ne lasă apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro