Iubirea doare

Devoțional zilnic 12 septembrie 2019

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

Realitatea vieții noastre este că, ajungem destul de des în situația de a ne face rău unii altora, de a ne răni unii pe alții. Cu intenție sau fără intenție, premeditat sau inopinat, stricăm relații frumoase. Uneori, lucrurile sunt destul de grave! 

Pentru a nu deteriora calitatea vieții noastre, Pavel ne învață cea mai bună cale de a repara relațiile stricate în felul acesta. El ne spune că avem la îndemână o soluție miraculoasă, care poate reface orice relație: iertarea!

Și suntem chemați să iertăm, nu potrivit meritelor celui care ne-a greșit, ci potrivit iertării pe care ne-a oferit-o Dumnezeu! Spunea C.S. Lewis: „Să fii creștin înseamnă să ierți ceea ce este de neiertat pentru că și Dumnezeu ți-a iertat ție ce era de neiertat!”

Așa cum spunea și Domnul Isus: „și iartă-Ne nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm…”

Adi Ţucmeanu, pastor, Turnu Măgurele

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro